Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

1800 på konsert da taket raste sammen på Sentrum Scene i Oslo

Flere skadde.

TAKRAS: Flere personer skal være skadd etter at deler av taket på Sentrum Scene i Oslo har rast sammen. 1800 studenter var på konsert da ulykken inntraff. Video: Kristoffer Risanger / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer skal være skadd etter at deler av taket på Sentrum Scene i Oslo har rast sammen.

- Vi jobber på stedet som nå er sperret av og evakuert. Brannvesenet sikrer stedet mot nye ras, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet melder på Twitter at 15 personer skal være skadd.

- Vi har ikke fått inn melding om alvorlig skade, sier Pedersen.

- Tykt lag med murpuss

Ifølge politiet var rundt 1800 mennesker på konsert da deler av taket begynte å rase. NTB skriver at det var en konsert for BI-studenter.

DRAMATISK: 15 personer ble skadd da deler av taket på Sentrum Scene i Oslo raste under en studentkonsert. Foto: Nina Hansen
DRAMATISK: 15 personer ble skadd da deler av taket på Sentrum Scene i Oslo raste under en studentkonsert. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Redningsavdelingen vår har vært inne i lokalet. Er snakk om et flere cm tykt lag med murpuss som har rast ned, skriver informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Brann- og redningsetaten i Oslo på Twitter.

Dagbladets fotograf på stedet, Nina Hansen, forteller at flere skadde personer ligger på gata utenfor Sentrum Scene.

- Det er én person som framstår som alvorlig skadd, og hun får nå hjelp av helsepersonell, forteller Hansen. Hun sier både politi og brannmenn har kommet fram til stedet.

- Et vitne har fortalt at det løsnet store blokker fra taket som falt ned, sier Hansen.

- Truffet i hodet

Iselin Wamstad og Martine Varild, begge 20, var til stede:

- Vi så at det begynte å rase fra der kjettingen som holder fjernlyskasterne er festet i taket. Så gikk brannalarmen, og Steve Aoki (som holdt konsert) sa "shit" fra scenen. Vi så folk som blødde, men evakueringen gikk rolig, sier de.

Kinga Adamcsetyk (22) var blant de første som løp ut.

- Jeg ble truffet i hodet. Det var vondt, og jeg er litt svimmel. Jeg var i sjokk. Jeg så en gutt som blødde fra hendene, sier 22-åringen som forteller at konserten med Steve Aoki ble stanset.

Martine Fredsvik (20) sier det hele var svært dramatisk.

- Det begynte først å drysse småbiter fra taket, men etter hvert falt det større og større biter. Jeg så folk begynte å blø, og ble redd.

TAKRAS: 1800 studenter var samlet på Sentrum Scene i Oslo da et tykt stykke murpuss ramlet ned fra taket, I øyeblikket etter raset, jubler publikum, tydelig ... Vis mer Vis mer Vis mer

- Det var full fest der inne. Plutselig begynte det å dryppe sand ned fra taket. Så smalt det. Da ramlet det ned en blokk, sier Sharmilan Srikantha. Han forteller at blokken landet rett ned ved lydpulten.

- Kaotisk

Innsatsleder Rune Bjørsvik fra Oslo politidistrikt sier alarmen gikk 17:26 i dag.

- Det var kaotisk da vi kom fram til stedet. 15 personer er skadd og fem måtte bæres ut på båre. Ingen er kritisk skadd, sier Bjørsvik.

Oslo brann og redningsetaten opplyste at feste til lysriggen i taket løsnet, og det resulterte i ett hull på cirka en meter i diameter.

Kriminalvakta ved Oslo politiet etterforsker nå saken.

Åpner telefonlinje

Kommunikasjonsdirektør ved BI, Yngve Kveine, ble oppringt av studenter om ulykken og dro straks ned til Sentrum Scene.

- Vårt største fokus er å ivareta studentene våre. Vi samarbeider med politi og helsepersonell, sier Kveine.

BI vil holde åpent i kveld og i natt, opplyser han, slik at de kan ivareta alle som måtte ha behov for informasjon. Det blir også åpnet ei telefonlinje som foreldre og studenter kan ringe til for informasjon.

- Dette er noe som kan skje. Studentene var på feil sted til feil tid. De har håndtert situasjonen veldig bra, sier Kveine.

Leder Andreas Kustås i Fadderullan, et prosjekt i studentforeningen ved BI som arrangerer Fadderuka, sier man ikke kan forberede seg på noe sånt som er skjedd.

- Man må jo ta utgangspunkt i at det er trygt. Nå samarbeider vi med Sentrum Scene om å skaffe oss full oversikt over situasjonen, sier Kustås.

Han tør ikke si om dagens ulykke vil få konsekvenser for arrangementer som er planlagt i morgen og tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!