1881 ute av Google

Avviser å ha blitt kastet ut.

(Dagbladet.no): Nettsiden 1881.no, som drives av det delvis Telenor-eide selskapet Opplysningen AS, er en Norges mest besøkte når folk vil finne et telefonnummer.

Gjør du et søk på Google med tillegget «site:1881.no», får du nå ingen treff der du tidligere ville fått mange. Andre katalogtjenester, som Gule sider, dukker fortsatt opp med tusenvis av slike treff.

Kastet ut?

I de siste ukene har det heller ikke vært mulig å oppdrive statistikk over besøk på siden hos nettbarometeret til TNS Gallup. Årsaken var ifølge TNS Gallup «tekniske problemer».

Nå rapporterer Semblogg at 1881 er kastet ut av Google. Bloggen antyder også at de tekniske problemene kan skyldes seg at Google ikke lenger viser treff fra 1881.no i deres søk.

Om du tidligere skrev inn et personnavn i Google, var sjansen stor for at 1881-treffet på dette navnet dukket høyt opp på trefflista. Slike katalogtreff har i lengre tid vært en hodepine for Google, og de har allerede fjernet flere katalogsøk i USA.

Også digi.no presenterer en liknende versjon av hendelsesforløpet. .

Frivillig toppliste

BORTE FRA GOOGLE: 1881.no var plutselig ute av søkemotoren. Selv hevder katalogtjenesten at dette bare er midlertidig. Foto: FAKSIMILE
BORTE FRA GOOGLE: 1881.no var plutselig ute av søkemotoren. Selv hevder katalogtjenesten at dette bare er midlertidig. Foto: FAKSIMILE Vis mer

Men 1881.no avviser dette. Til Computerworld.no forklarer portalsjef Geir Egedius at de selv ba om å bli fjernet fra Google, og at de regner med å være tilbake om noen uker.

- Vi har mange oppdateringer som skjer hos oss i løpet av et døgn. Google har ikke klart å ta hensyn til oppdateringene, og jeg ba derfor om å få oss fjernet, sier portalsjef Geir Egedius i 1881.no.

10 til 15 prosent av trafikken kommer fra Google, og når denne trafikken forsvant ville også 1881.no ut av topplista til TNS Gallup.

Det er helt i orden, ifølge Harald Kittelsen, prosjektleder i TNS Gallup:

- De kan selv velge om de vil være med på topplistene. Det er helt frivillig. Hvis man har problemer som går ut over de reelle sidevisningene, hjelper vi dem gjerne med det tekniske, sier Kittelsen til Dagbladet.no.

1881 ute av Google