1881 ute av Google

Avviser å ha blitt kastet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nettsiden 1881.no, som drives av det delvis Telenor-eide selskapet Opplysningen AS, er en Norges mest besøkte når folk vil finne et telefonnummer.

Gjør du et søk på Google med tillegget «site:1881.no», får du nå ingen treff der du tidligere ville fått mange. Andre katalogtjenester, som Gule sider, dukker fortsatt opp med tusenvis av slike treff.

Kastet ut?

I de siste ukene har det heller ikke vært mulig å oppdrive statistikk over besøk på siden hos nettbarometeret til TNS Gallup. Årsaken var ifølge TNS Gallup «tekniske problemer».

Nå rapporterer Semblogg at 1881 er kastet ut av Google. Bloggen antyder også at de tekniske problemene kan skyldes seg at Google ikke lenger viser treff fra 1881.no i deres søk.

Om du tidligere skrev inn et personnavn i Google, var sjansen stor for at 1881-treffet på dette navnet dukket høyt opp på trefflista. Slike katalogtreff har i lengre tid vært en hodepine for Google, og de har allerede fjernet flere katalogsøk i USA.

Også digi.no presenterer en liknende versjon av hendelsesforløpet. .

Frivillig toppliste

Men 1881.no avviser dette. Til Computerworld.no forklarer portalsjef Geir Egedius at de selv ba om å bli fjernet fra Google, og at de regner med å være tilbake om noen uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer