18891 stemmer på viktigste film

Hvordan er din liste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nesten 20000, eller nærmere bestemt 18891 nominasjoner har kommet inn så langt i Dagbladet.nos kåring av de viktigste filmene fra de 25 siste åra. Hvilke filmer som er mest populære, forteller vi ikke ennå, og du være med på å nominere filmer helt fram til mandag.

Men vi kan røpe at det er stor spredning i nominasjonene. Enkelte populære filmer skiller seg ut, men det er det fortsatt store muligheter til å være med og påvirke resultatet.

2592 personer har stemt, og det har kommet inn 11867 forslag til norske filmer, og 7024 utenlandske. Du kan nominere opp til ti norske og ti utenlandske filmer i alt.

Tirsdag neste uke legger vi ut lister over de norske og utenlandske filmene som har fått flest nominasjoner, og som vil danne grunnlaget for den endelige avstemmingen.

Leseravstemmingen arrangeres parallelt med Dagbladets juryerte filmkanon, hvor en jury på ti personer har diskutert seg fram til en liste over de 15 viktigste norske og utenlandske filmene fra de siste 25 årene. Vi offentliggjør én og én film, og du kan se den foreløpige lista og datoene for offentliggjøring i faktaboksen til høyre. Den endelige lista til juryen er klar 4. august.

Men allerede 30. juli er folkeavstemmingen over, og folkets liste publiserer både i Dagbladets papirutgave og på Dagbladet.no.

Vanskelig å velge? Her finner du inspirasjon:

VIKTIG? Fagjuryen har plassert "Slipp Jimmy fri" på 11. plass. Hvem slipper til på din liste? Foto: FILMWEB
VIKTIG? Fagjuryen har plassert "Slipp Jimmy fri" på 11. plass. Hvem slipper til på din liste? Foto: FILMWEB Vis mer
VIKTIG? "Requiem for a Dream" hører hjemme på 15. plass, mener juryen.
VIKTIG? "Den brysomme mannen" får 14. plass på juryens liste. Hvem får plass på din?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer