19 millioner har latt seg forbløffe av Lasses (42) tankelek

- Tusenvis vil understreke at jeg tok feil.

(Dagbladet): - Jeg ville teste om denne videoen hadde potensial til å «gå viralt». Jeg hadde en god magefølelse, men jeg er helt vanvittig overrasket over resultatet, sier Lasse Burholt (42) til Dagbladet.

For bare få dager siden la den danske trebarnsfaren ut en video på Facebook, som i skrivende stund har fått over 19 millioner visninger, 70 000 kommentarer, og er blitt delt nesten 300 000 ganger.

I videobeskrivelsen står det kort og godt «I can read your mind», noe som antakeligvis har pirret mange til å trykke på avspillerknappen.

Publikum velger Først ber han publikum om å svare raskt på en rekke regnestykker, samt at han viser forskjellige tall på ulike ark. Deretter ber han mottaker tenke på et tall mellom fem og tolv.

• Se videoen øverst i saken. 

Som man kan se utfra videoen har Burholt skrevet ned alle svaralternativene, utenom tallet sju, da det mest sannsynlig er dette majoriteten av publikum vil velge.

- Ingen god tankeleser Som man også kan lese i kommentarfeltene har svært mange latt seg forbause over hvordan 42-åringen kunne vite nettopp dette. 

- Det som er morsomt, og sikkert hovedgrunnen til at videoen er blitt så stor, er fordi tusenvis av mennesker har tatt til kommentarfeltet for å understreke at jeg tok feil. Statistisk sett vil jeg treffe rett én av sju ganger.  

- Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

- Som du kan lese i kommentarfeltet mener mange at jeg ikke er noen særlig god tankeleser. Og det er jeg heller ikke. Jeg er bare veldig opptatt av sosiale medier, og liker å more meg på Facebook. Jeg har fått tusenvis av venneforespørsler, mange meldinger, og heldigvis er alt bare positivt. 

- Hjernen lures Han forklarer at tallet sju er det videoens oppbygning førsøker å manipulere deg til å velge.

- Kan du avsløre hemmeligheten bak trikset?

- Den er designet slik at hjernen din lures til å velge tallet sju, fordi sju er det eneste tallet jeg ikke viser i hverken spørsmål eller svar. Samtidig har jeg lagt inn noen regnestykker som i underbevisstheten kan gi deg resultatet sju, dersom man regner fort.

- For øvrig bunner det rett og slett i statistikk, forteller han.

- Jobber med nye ideer Burholt jobber blant annet med å lage innhold som skaper trafikk til ulike bedrifter.

Han understreker imidlertid at denne ikke er laget for noen andre enn ham selv, og at det hele er for moro skyld. 

Om han noensinne vil klare å lage noe som vil gå like godt igjen, er han usikker på.

- Jeg fikk inspirasjon til denne ideen da jeg så noen videoer av magikeren Rick Lax. Jeg jobber på et par nye ideer nå, men å slå dette blir nok veldig vanskelig, sier han. 
  

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram