2-åringene skal TV-underholdes

NRK mister de yngste seerne til andre kanaler, og svarer med en egen barnekanal. For første gang lager NRK TV for barn helt ned til to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. desember slår statskanalen til med 12 timer barne-TV hver dag. Prosjektsjefen for nye NRK Super er ikke i tvil om hva som er målsettingen.

– Det viktigste vi kan gi barna er latter, det er livsviktig at de opplever glede. Vi trenger ikke lære dem klokka, det gjør de uansett andre steder. Vi skal være underholdere, sier Ingrid Hafstad.

Merker presset

I fjor høst var NRK1 ennå favoritten blant de yngste, nå er bildet snudd. 42 prosent av TV-seere mellom tre og elleve år følger kommersielle barnekanaler. Disney Channel har for eksempel denne høsten en andel på nærmere 20 prosent, men NRK1s andel er på 30 prosent, et fall på sju prosentpoeng fra i fjor.

– Vi føler presset. Etter hvert som tilgjengeligheten av kabel og parabol øker, kommer de store internasjonale TV-kanalene rettet mot barn. Nå får barna et norsk, nasjonalt alternativ, sier, Kalle Fürst, avtroppende sjef for NRKs barne- og ungdomsavdeling.

– Hvordan skiller NRK Super seg fra sine konkurrenter?

– 25 prosent vil være NRKs egne produksjoner, resten av tilbudet vil bli kjøpt inn. Det vi lager selv har forankring i norsk kultur, og det samfunnet som barna vokser. Det er utrolig viktig for språkdannelse og for dannelse generelt, sier prosjektsjef Ingrid Hafstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer