Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

2-er'n-kveld

Så bra, da. Her hadde vi altså for lengst gitt opp NRK2 det stakkars underernærte stebarnet som aldri ble ferdig med barnesykdommene. Men så, plutselig - en helt vanlig septembertorsdag - byr lilleputtkanalen på to knallgode, nye serier på én og samme kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Kalde føtter» er en søt, litt smart komedie om tre unge par fra Manchester. Gutta er nerdete og trives best blant gutta. Jentene snakker og føler. Gutta bruker fotballmetaforer når de sitter på puben og snakker om samliv og fødsler. Og når kona endelig skal føde, har kameraten selvsagt lånt mobilen mens barnefaren selv er ute og golfer.

Britisk

Som i alle høstens nye serier befinner vi oss på 90-tallet. Nick Hornbys menn møter Bridget Jones' venninner. Typisk 90-talls og typisk selvopptatt, rundt de 30-ironisk nok. Men også typisk cosy britisk.

Det er fortsatt ikke til å komme forbi: Ingen skaper så gode, troverdige typer som britene. I «Kalde føtter» ser ikke hun nysminket og fresh ut når hun føder. Og gutta har mage, ikke vaskebrett. Denne kunne jeg like.

Serien som virkelig har gode typer, heter «Sopranos». «Sopranos» er knakende god. Nå får vi tretten nye episoder på NRK2.

Slapt

«Tabloid», TV2s nysatsing, var i går ikke særlig tabloid. Verre var det at programleder Pål T. Jørgensen virket under middels interessert i sitt eget debattprogram. Programleder Jørgensen er utvilsomt best på skjermen når journalisten Jørgensen ser journalistiske utfordringer. Noen ganger framstår den erfarne ankermannen som en sovende kjempe som kjeder seg. I går virket han rett og slett lite engasjert. Kveldens temaer (angrepillen, Gerd-Liv Valla stiller til LO-leder, lista over de 400 rikeste), kveldens vinklinger og intervjuobjekter var da heller ikke spesielt overraskende. Angrepilledebatten var særdeles forutsigbar og intervjuet med Valla framsto som et litt springende pliktløp.

Redaksjonen og Jørgensen bør sørge for at Jørgensen får bedre debatt- og nyhetsmat å bite i.