2 menn - 18 roller

Mads Ousdal tar permisjon fra Nationaltheatret fram til påske for å spille i «Lomman fulle av stein» på Teatret Vårt i Molde. Sammen med Aksel Hennie skal Ousdal gestalte alle de atten rollene i forestillingen

- Jeg gleder meg veldig til å se Norge fra en annen vinkel. Vi skal også turnere i Trøndelag og Møre og Romsdal, så jeg får besøkt en del steder jeg aldri har vært før, sier Ousdal.

- Jeg skal vise Mads hvordan man tar ferje og spiser svele, opplyser Hennie, som har bodd i Molde det siste halvåret. Der har han spilt hovedrollen i «Flammefjes» ved Teatret Vårt.

Kunstgress

«Stones in his pockets» av irske Marie Jones handler om Jake og Charlie, som er staister under innspillingen av en amerikansk storfilm på den irske landsbygda. Stykket har gått sin seiersgang verden rundt siden urpremieren i 1998. Kåre Conradi og Øystein Røger har for tida stor suksess med sin versjon på Torshovteatret i Oslo. I Molde blir stykkets tittel oversatt til «Lomman fulle av stein». Også karakterene vil få lokale trekk.

- Vi kommer til å snakke flere dialekter, men mest blir nok gjort på moldedialekt, forteller Ousdal og Hennie.< P>- Vi satser på å lage en «unplugged»-versjon, tilføyer instruktør Erik Ulfsby. Scenograf Arne Nøst har allerede bestemt seg for å skaffe til veie store mengder kunstig gress, for å få den rette irske stemningen.

Statisterfaring

Skuespillere, kritikere og publikum verden over er samstemte i sin hyllest av «Stones in his pockets». Det gjelder også gjengen fra Teatret Vårt, som har sin premiere i Surnadal 30. januar.

- Det er rett og slett en utrolig god historie. For en gang skyld ser vi alt fra statistenes synsvinkel. Dette er stoff som vil noe, og det inneholder både humor og sårbarhet, sier Mads Ousdal. Han har erfaring som statist selv, fra «Kristin Lavransdatter». Og Aksel Hennie har han jobbet sammen med før:

- Jeg kjenner Mads fra han satte opp Fagerborgrevyen som jeg spilte i. Han er like autoritær og flott fremdeles, forteller Hennie.

ROT: - Det er lett å rote seg bort i skikkelsene, men vi får vel dreisen på det etterhvert, sier Aksel Hennie.
NY VINKEL: Det er rett og slett en utrolig god historie. Vi ser alt fra statistenes synsvinkel, forteller Mads Ousdal.