2 millioner DVD-er på en dag

Estetisk blodbad er hete greier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag har «Kill Bill vol 2» premiere i USA, og oppfølgeren til regissør Quentin Tarantinos hevntokt-film fikk en femmer her i Dagbladet.

Men folk har ikke glemt eneren. Ifølge filmselskapet Miramax solgte de 2 millioner DVD-er den første dagen filmen var i salg, skriver BBC. Den første filmen fikk en rekke gode kritikker, også denne en femmer i Dagbladet.

Handlingsmessig er filmene enkle hevntokter. Uma Thurman spiller Bruden - også kalt Svart Mamba og gift under navnet A. Machiavelli. Hun våkner etter fire år i koma med stålplate i hodet. Hun ble skutt i sitt eget bryllup sammen med brudgom, ufødt barn, prest og diverse gjester. Massakren ble utført av Brudens sjef Bill (David Carradine) og hennes kolleger i dødsskvadronen Deadly Viper Assassination Squad, spilt av Michael Madsen, Lucy Liu, Vivica A. Fox og Daryl Hannah. Når Uma våkner, setter hun opp sin dødsliste.

- Kvinnen fortjener sin hevn og vi fortjener å dø, sier Madsen i en scene mot slutten av den første filmen.

Om og hvordan Svart Mamba får sin hevn kan du se på kino fra fra 23. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer