2 X Nanci Griffith

Litt spesielt at en liveplate og en samleplate gis ut samtidig, men forklaringen er at to plateselskaper står bak.

Platene utfyller hverandre, men samtidig er ingen av dem fullstendige - på grunn av rettighetsproblemer. Man får ikke spennet i karrieren, og ender opp med 18 studioinnspillinger fra MCA-perioden og fire livekutt som ikke nødvendigvis er «the very best» fra fem tidlige plater - fra «Lone Star State of Mind» i 1987 til «Late Night Grand Hotel» i 1991.

Når vi veit at det også i 1993 kom en «best of» med 15 av de samme låtene (av 18) fra MCA-åra, og at Nanci for tre år siden spilte inn fem av de samme på nytt med London Symphony Orchestra, virker «The Very Best of...» unødvendig.

Men når det er nevnt, er det selvfølgelig mye å glede seg over fra damen som kalles «the queen of folkabilly» på grunn av sin miks av folk og country/hillbilly.

«Winter Marquee» med 14 låter (hvorav fire nye) kommer også på dvd, med ytterligere fire låter. Albumet åpner med John Prines fenomenale «The Speed of the Sound of Loneliness», og med noen unntak styrer Nanci utenom de mest åpenbare låtene. Gjester er blant andre Emylou Harris og Tom Russell.

Dronningen av folkabilly får oppsummert karrieren - igjen.