20 000 liter øl solgt

Norwegian Wood går mot slutten.

På festivalens fjerde og siste dag kan de hardtarbeidende bak tappekranene melde om et ølsalg på rundt 20 000 liter.

Det er heller ikke få burgere og kroneis som er forsvunnet i gapet på sultne og varme festivalgjengere de siste dagene.

I motsetning til mange andre festivaler, har ikke Norwegian Wood en spesielt utpreget økologisk profil. Der hvor Øyafestivalen serverer falafel og soyaburger, får du kjøpt pizza og pølser i Frognerbadet. Her er noen av de store matkjedene representert, og selv om det er noen salatblader å skue innimellom, er det nok ikke så greit å være vegetarianer på Norwegian Wood.

Den miljøvennlige panteordningen er likevel på plass, og festivalområdet kryr av unger som snor seg mellom publikum og samler plastbegre. Det er ikke få som sper på lommepengene på denne måten.

Og det er lite søppel å se på plassen, folk flest benytter seg flittig av de mange søppeldunkene som er satt ut på området.

Fornøyd med jobben

Midt mellom strandmatter og picknicktepper spaserer onkel politi rolig rundt i badet. De kan ikke rapportere om de store hendelsene i år, festivalgjengerne oppfører seg eksemplarisk, og selv nyter de jobben sin i sola i dag.

- Joda, det er deilig å være på jobb i dag, bekrefter de i uniformene sine.

I GANG: The Hives fra Sverige spiller på Norwegian Wood. Alle Foto: EIRIK HELLAND URKE
I GANG: The Hives fra Sverige spiller på Norwegian Wood. Alle Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

En annen som er fornøyd med jobben sin i dag, er festivalsjef Sten Fredriksen.

- Vi tillot oss å håpe på godt vær, fullt hus og bra musikk, forteller Fredriksen, og det fikk vi. Festivalen er veldig vellykket hittil, og vi gleder oss over besøksrekord.

Han fortsetter: -Det er fortsatt noen billetter igjen til i kveld, men vi vet at mange kommer etter fotballkampen mellom Norge og Tyskland i kveld, så vi regner med å selge ut i dag også.

Fire dager med suksess har likevel ikke gått festivalledelsen til hodet. Norwegian Wood har ingen planer om å utvide.

- Nei, vi trives her. Banda trives også veldig godt med størrelsen, så her blir vi.

Også i dag skinner sola fra en tilnærmet skyfri himmel, og folk oppfordres til å drikke mye vann og smøre seg inn med solkrem. Stemningen er bedagelig, men i det Cato Salsa Experience går på scenen, kvikner publikum til og samler seg foran scenen.

Hives-fans

The Hives-fans Anne Guro Dimmen og Madeleine Lagerström har slått seg ned lenger opp i bakken. De har riktignok ingenting i mot Cato Salsa Experience, men de er kommet for å se The Hives og bare The Hives. Begge er reinspikka fans, Madelein fikk med seg bandet i Roskilde i fjor sommer.

- Jeg digger the Hives! Jeg har alle cd\'ene, og var litt deppa for at jeg ikke fikk dem med meg på Quartfestivalen i fjor. Men de rocka Roskilde, forteller en entusiastisk Madeleine.

Og snart er ventetida over for fansen, og svenskene skal entre scenen, før smått legendariske Roxy Music får den ærefulle jobben med å ri dette årets Norwegian Wood-festival inn i solnedgangen.

ØL: Marte Remlov nyter en pølse og en av de 40 000 halvlitrene som er solgt på festivalen hittil.
VENTER PÅ THE HIVES: De to ihuga Hives-tilhengerne Anne Guro Dimmen (t.h.) og Madeleine Lagerström venter tålmodig på heltene.
FRONTFIGUR:</B> Howlin\' Pelle Almquist.