TENÅRINGSSTJERNE: Skuespiller Ryan Phillippe haddet sitt gjennombrudd som skuespiller i «I Know What You Did Last Summer» som handler om en vennegjeng som blir jaget av en gal morder med en fiskekrok. Foto: Scanpix
TENÅRINGSSTJERNE: Skuespiller Ryan Phillippe haddet sitt gjennombrudd som skuespiller i «I Know What You Did Last Summer» som handler om en vennegjeng som blir jaget av en gal morder med en fiskekrok. Foto: ScanpixVis mer

«I Know What You Did Last Summer»

20 år etter skrekkfilmen fikk skuespilleren melding fra «drapsmannen»: - Rart og ekkelt

- Han som spilte fiskermann-morderen sendte meg en melding.

(Dagbladet): Året er 1997 og fire ungdommer er ute og fester en sommernatt. Den bekymringsløse natta skal imidlertid få et tragisk utfall når de kjører på en mann med bil. I stedet for å kontakte politiet bestemmer de seg for å dumpe mannen på sjøen. De sverger å holde bildrapet hemmelig.

Ett år senere dukker det plutselig opp brev i postkassene til ungdommene hvor det står «I know what you did last summer».

Noen vet hva de har gjort og noen vet at de er redde. For å gjøre det enda skumlere dukker det opp en mørk fisker med en diger fiskekrok. Og han vil ikke ungdommene vel.

Gåsehud og våkenetter

I oktober i år er det 20 år siden skrekkfilmen «I Know What You Did Last Summer» ga seerne gåsehud og våkenetter.

Filmen er basert på en novelle med samme tittel av Lois Duncan fra 1973.

Året etter kom oppfølgeren «I Still Know What You Did Last Summer», med flere av skuespillerne fra originalen.

FORFØLGES: Skuespiller Ryan Phillippe. Foto: NTB Scanpix
FORFØLGES: Skuespiller Ryan Phillippe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. og Ryan Phillippe fikk alle sine store gjennombrudd med skrekkfilmen.

Twitter-forfølgelse

Nå ser det ut til at Muse Watson, som spilte fiskekrok-drapsmannen, fortsatt forfølger «byttet» sitt på Twitter.

I et intervju med Huffington Post fortalte Ryan Phillippe nylig at Watson kontaktet ham med en personlig melding på mikrobloggtjenesten.

- Han som spilte fiskermann-morderen sendte meg en melding på Twitter 4. juli. Jeg syntes det var skikkelig rart og ekkelt, sa Phillippe.

Ifølge Phillippe virket det som om Watson hadde gått inn i rollen igjen.

- Jeg tror han skrev noe sånt som «Hello, old friend», eller noe sånt. Han spilte definitivt, han var i en rolle. Han twitret definitivt i karakter, fortalte han.

90-talls klassiker

Åra etter «I Know What You Did Last Summer» spilte Ryan Phillippe i flere kjente filmer, som blant andre «54» i 1998 og «Cruel Intentions» året etter.

I sistnevnte film spilte han mot Reese Witherspoon (41), som han giftet seg med samme året. De var gift fram til 2007, og fikk dattera Ava Elizabeth (17) og sønnen Deacon (14) sammen.

I ettertid åpnet 42-åringen opp om den tunge sorgen han satt igjen med etter samlivsbruddet.

SKUMMEL JENTE: Disse kundene ble offeret for et stunt for skrekkfilmen «Rings», da en av scene fra filmen plutselig utspilte seg foran dem. Video: Paramore Pictures Vis mer

Ryan Phillippe har fremdeles en aktiv karriere, og har de siste åra spilt i serier som «Secrets and Lies» og «Shooter».

Skuespilleren er for tida aktuell i skrekkfilmen «Wish Upon», som handler om en tenåring med spesielle evner og en spilledåse som lover å oppfylle syv ønsker. Det viser seg imidlertid at oppfyllelse av ønskene har en pris.

Til Huffington Post sier Phillippe at filmen har en lignende tone som 90-tallsklassikere som «Skrik» og «I Know What You Did Last Summer».

- Da jeg leste manus føltes det som filmene jeg spilte i da jeg var en tenåring. Det var noe veldig tiltrekkende med manus, sa han.