<strong>ANKLAGET:</strong> Kevin Spacey er anklaget for seksuell trakassering fra 20 personer ved sin tidligere arbeidsplass Olc Vic teater. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
ANKLAGET: Kevin Spacey er anklaget for seksuell trakassering fra 20 personer ved sin tidligere arbeidsplass Olc Vic teater. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm Vis mer

Kevin Spacey anklaget for seksuell trakassering

20 personer har meldt fra om upassende oppførsel fra Kevin Spacey

Old Vic-teateret har mottatt vitnesbyrd fra 20 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Teateret Old Vic i London melder fra om 20 personer tilknyttet teateret har anklaget Kevin Spacey for å oppføre seg upassende i løpet av sine 11 år som kunstnerisk leder ved institusjonen.

Det melder BBC.

De som nå har meldt fra ved Old Vic-teateret, har sagt de har følt at det ikke har vært mulig å snakke fritt, blant annet fordi Spacey var en Hollywood-stjerne og hadde høy status.

De 20 anklagene er et resultat av en ekstern granskning, utført av et advokatfirma på vegne av Old Vic. Granskningen ble satt i gang da de første anklagene mot Kevin Spacey ble kjent.

Hendelsene skal ha skjedd mellom 1995 og 2013, og alle unntatt to skal ha skjedd før 2009.

- Beklager

Det London-baserte teateret sier i en egen uttalelse at de beklager de ikke har skapt et miljø der folk føler seg trygge til å snakke fritt.

- Jeg har ektefølt og dyp sympati for alle de som nå har stått fram og sagt at de har blitt såret på et eller annet vis av min forgjengers handlinger. Alle har rett til å jobbe i et miljø som er fritt for trakassering og trusler. Old Vic er nå aktivt engasjert i prosessen, både med tanke på forebygging og helbredelse, sier kunstnerisk leder Matthew Warchus ved teateret i pressemeldinga.

Han sier videre at anklagene kom som et sjokk og som en forstyrrende overraskelse for mange av de ansatte, men at de vil bruke erfaringene fra denne etterforskningen til å bli bedre til å oppdage slike forhold i framtida.

Old Vic understreker at de ikke har kunnet verifisere disse anklagene, og at Kevin Spacey ikke har kommentert dem.

Anonym klagekanal

Kevin Spacey ble beskyldt for seksuell trakassering mot «Star Trek: Discovery»-stjerna Anthony Rapp i slutten av oktober.

Anklagene kom i kjølvannet av Harvey Weinstein-skandalen, hvor Weinstein skal ha systematisk sextrakassert kvinner i filmbransjen gjennom flere tiår.

Rapp hevder at Spacey forsøkte å forføre ham da han bare var 14 år gammel.

Etter at Rapps beskyldninger mot Kevin Spacey ble kjent, uttalte Old Vic at de var dypt forferdet over å høre anklagene, og opprettet samtidig en anonym klagekanal for folk tilknyttet teateret.

Flere beskyldninger

Andre har også stått fram med anklager om seksuell trakassering og overgrep.

Spacey har beklaget oppførselen i en egen uttalelse, men fortalte i samme åndedrag at han lever som homofil, noe som også høstet kritikk for å villede oppmerksomheten vekk fra Rapps beskyldninger.

Skandalen rammer Spacey hardt. De siste dagene er det offentliggjort at skuespillerens største suksess hittil, Netflix-serien «House of Cards», avsluttesetter seks sesonger

Han fratas også prisen «International Emmy Founders Award» som opprinnelig var holdt av til ham i sammenheng med årets Emmy-utdeling 20. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer