MÅTTE AVBRYTE: Johnny Depps fravær fra «Pirates of the Caribbean»-innspillinga blir langvarig. Foto: STELLA PICTURES
MÅTTE AVBRYTE: Johnny Depps fravær fra «Pirates of the Caribbean»-innspillinga blir langvarig. Foto: STELLA PICTURESVis mer

200 filmarbeidere permittert på grunn av Johnny Depps skade

«Norsk» storfilm i motvind.

(Dagbladet): Espen Sandberg og Joachim Rønnings «Pirates of the Caribbean»-sett på Australias nordøstkyst er fortsatt uten hovedrolleinnehaver.

Johnny Depp forlot filminnspillingen den 10. mars etter å ha pådratt seg en skade i hånden, rekonvaleserer fortsatt i USA, og trenger lenger tid enn de to ukene fraværet i utgangspunktet var antatt å vare.

Depp er ikke ventet tilbake før 15. april. Derfor har rundt halvparten av de 400 filmarbeiderne som jobber for det norske regissørparet i Queensland, fått beskjed om at de ikke har arbeid de neste to ukene, melder Sydney Morning Herald.

Ifølge avisa får de permitterte medarbeiderne som ønsker det, forbli innlosjerte på filmens regning samt ta ut opparbeidet avspasering i perioden. De resterende filmarbeiderne jobber i mellomtida intensivt med å filme scener der Depp ikke er involvert.

Skuespilleren skal ikke ha vært på filmsettet da han pådro seg skaden.

«Pirates of the Caribbean 5», som med sitt budsjett på 250 millioner dollar er større enn noe noen norsk regissør har hatt ansvar for tidligere, og den største filminnspillingen noensinne i Australia, har tidligere hatt problemer med dårlig vær - den tropiske orkanen Nathan rammet settet kort tid etter at innspillingen var startet i februar - og utsettelser på grunn av omskriving av manus.

Ifølge The Hollywood Reporter gjenstår fortsatt rundt 14 uker med filming.