<strong>OPP TIL 2 TB:</strong> Med full utnyttelse av denne minnekort-standarden vil det være mulig å lagre langt mer enn 200.000 MP3-låter, på for eksempel mobilen.  Foto: SD Association
OPP TIL 2 TB: Med full utnyttelse av denne minnekort-standarden vil det være mulig å lagre langt mer enn 200.000 MP3-låter, på for eksempel mobilen. Foto: SD Association Vis mer

2000 gigabyte på mobilen

Ny standard for minnekort vil gi opp til 2 TB minne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 17000 bilder av høy kvalitet, mellom to og fire hundre tusen MP3-låter, eller 100 filmer i HD-format, på én liten minnebrikke.

Det vil bli resultatet dersom noen av de 1100 teknologibedriftene som utgjør sammenslutningen SD Association utnytter potensialet i den nye minnekortstandarden SDXC, som ble lansert i går på teknologihøymessen CES 2009 i Las Vegas. Teknologien lover nemlig opp til hele 2 terabyte minnekapasitet.

SD-kort (Secure Digital card) er den desidert vanligste minnekort-standarden for bruk i mobiltelefoner og digitalkameraer. Dagens standarder, SD og SDHC (high capacity), har imidlertid en begrensning i kapasitet på henholdsvis 4 GB og 32 GB.

SDXC (Extended capacity) vil ifølge foreningen sprenge alle tidligere grenser for minnekortkapasitet.

Standarden vil i tillegg  raskt gi betydelig økt kapasitet i innebygde flashminner i mobiltelefoner og andre duppeditter.

Også lagre/skrive-hastigheten til kortet blir sterkt forbedret med den nye standarden. Allerede innen utgangen av 2009 mener SD Association at de nye kortene vil tillate overføring av opp til 104 megabyte data i sekundet til minnekortet, mens standarden på sikt skal kunne gi rom for 300 MB i sekundet.

Det vil riktignok kunne ta lang tid før det fulle potensialet på 2 TB kan utnyttes, og dagens mobiler og kameraer støtter foreløpig ikke den nye standarden.

Overgangen fra de vanlige SD-kortene til de forbedrede SDHC-kortene medførte for øvrig mye forvirring blant forbrukere. Kortene ser like ut, men eldre mobiler og kameraer produsert og programmert for SD-kort støttet ikke SDHC-kortene, bortsett fra for enkelte duppeditter hvor du kunne oppgradere firmware, altså programvaren. Det samme vil være tilfelle ved overgangen fra SDHC til SDXC.

Du kan lese mer om SDXC via Google News

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer