2000 gigabyte på mobilen

Ny standard for minnekort vil gi opp til 2 TB minne.

OPP TIL 2 TB: Med full utnyttelse av denne minnekort-standarden vil det være mulig å lagre langt mer enn 200.000 MP3-låter, på for eksempel mobilen.  Foto: SD Association
OPP TIL 2 TB: Med full utnyttelse av denne minnekort-standarden vil det være mulig å lagre langt mer enn 200.000 MP3-låter, på for eksempel mobilen. Foto: SD Association Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 17000 bilder av høy kvalitet, mellom to og fire hundre tusen MP3-låter, eller 100 filmer i HD-format, på én liten minnebrikke.

Det vil bli resultatet dersom noen av de 1100 teknologibedriftene som utgjør sammenslutningen SD Association utnytter potensialet i den nye minnekortstandarden SDXC, som ble lansert i går på teknologihøymessen CES 2009 i Las Vegas. Teknologien lover nemlig opp til hele 2 terabyte minnekapasitet.

SD-kort (Secure Digital card) er den desidert vanligste minnekort-standarden for bruk i mobiltelefoner og digitalkameraer. Dagens standarder, SD og SDHC (high capacity), har imidlertid en begrensning i kapasitet på henholdsvis 4 GB og 32 GB.

SDXC (Extended capacity) vil ifølge foreningen sprenge alle tidligere grenser for minnekortkapasitet.

Standarden vil i tillegg  raskt gi betydelig økt kapasitet i innebygde flashminner i mobiltelefoner og andre duppeditter.

Også lagre/skrive-hastigheten til kortet blir sterkt forbedret med den nye standarden. Allerede innen utgangen av 2009 mener SD Association at de nye kortene vil tillate overføring av opp til 104 megabyte data i sekundet til minnekortet, mens standarden på sikt skal kunne gi rom for 300 MB i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer