Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

2000 kunstnere ut mot piratkopiering

Oppfordrer til å «dele, ikke stjele».

EN AV MANGE: Ida Maria er å finne blant de nærmere 2000 som har signert oppropet. Foto: Tore Meek / SCANPIX
EN AV MANGE: Ida Maria er å finne blant de nærmere 2000 som har signert oppropet. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer

Nærmere 2.000 kunstnere og over 35 organisasjoner fra alle kulturgrener går sammen om et opprop for å få politikerne til å ta opphavsrett og piratkopiering på alvor.

Aksjonen har fått navnet «Dele — ikke stjele». Oppropet kommer på trykk i dagspressen tirsdag 1. september, og bak oppropet står skuespillere, dansere, forfattere, oversettere, musikere, artister, komponister, regissører, profesjonelle kunstnere i alle sjangere, forvaltningsorganisasjoner (TONO, Kopinor, Norwaco, Gramo), plateselskap, forleggere, TV-, spill- og filmprodusenter.

I oppropet utfordrer de partiene til å klargjøre sine synspunkter om piratkopiering før valget.

Aksjonen har også invitere sentrale politikere og presse til en politikerhøring torsdag 3. september.

— Opphavsretten er under sterkt press, og vi ønsker at partiene kommer med klare standpunkter til hvordan de vil ivareta opphavspersonenes rettigheter i fremtiden, skriver aksjonen i en pressemelding.

En oversikt over hvem som så langt har signert oppropet, kan leses på nettstedet www.deleikkestjele.no.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling