NY ÆRA: Etter 22 år går Kaptein Sabeltann inn i en ny æra, hever mannen bak ideen og marka, Terje Formoe. I helga gjester han Miniøyafestivalen i Oslo. Foto: Ken Opprann
NY ÆRA: Etter 22 år går Kaptein Sabeltann inn i en ny æra, hever mannen bak ideen og marka, Terje Formoe. I helga gjester han Miniøyafestivalen i Oslo. Foto: Ken OpprannVis mer

2011 skal bli et gullår for Kaptein Sabeltann

Se opp for den beryktede sjørøverkapteinen.

Denne helga gjør Kaptein Sabeltann og venner strandhogg i Tøyenparken.

Mannen bak masken, Terje Formoe, var sjørøver lenge før Johnny Depp bestemte seg for å bli det.

Et spennende år Og ikke engang Jack Sparrow er mer populær blant barnefamilier enn nettopp Kaptein Sabeltann.

- Dette blir et spennende år for Sabeltann, sier Terje Formoe.

Faren til den folkekjære sjørøveren har stor planer for Sabeltann i år. Det første stuntet skjer allerede i helga - i Oslo.

Sjørøverteater Miniøya er Øyafestivalens lillesøster og arrangeres i Tøyenparken i dag og i morgen, og er en musikkfestival for barn og unge.

Den arrangeres for andre gang og byr på et variert program for hele familien.

- Jeg kommer i sammen med Pinky, Benjamin, Pelle og Pysa for å hilse på barn i parken, i morgen skal vi spille sjørøverteater, sier Formoe.

På tokt i over 20 år Barnas store sjørøverhelt har holdt til i Dyreparken i 21 år og i sommer skal det spilles en helt ny forestilling; «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet».

Det er 22 år siden Kaptein Sabeltann ble født som idé.

Sommeren 1990 ble første forestilling spilt i Dyrehagen i Kristiansand. Og når sommeren er over, kan du oppleve Kaptein Sabeltann i en 26 episoders tv-serie på NRK.

En ny Sabeltann-æra - Dyreparken har bygd en ny by, Abrahavn. Utvidelsen har kostet 200 millioner kroner. Vi går inn i en ny æra for Kaptein Sabeltann, sier Formoe.

Det er ikke bare Kaptein Sabeltann som erobrere Tøyenparken i helga

Dit kommer også Maria Mena, Emil Nikolaisen og Co. Big Bang, Datarock, Oslo Ess, Stella Mwangi, AF1 og Maj Britt Andersen, som har laget egen forestilling tilpasset festivalpublikummet.

I SIVIL: Slik ser Sabeltann ut uten sminke, Terje Formoe.
I SIVIL: Slik ser Sabeltann ut uten sminke, Terje Formoe. Vis mer