Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

2011 skal bli et gullår for Kaptein Sabeltann

Se opp for den beryktede sjørøverkapteinen.

NY ÆRA: Etter 22 år går Kaptein Sabeltann inn i en ny æra, hever mannen bak ideen og marka, Terje Formoe. I helga gjester han Miniøyafestivalen i Oslo. Foto: Ken Opprann
NY ÆRA: Etter 22 år går Kaptein Sabeltann inn i en ny æra, hever mannen bak ideen og marka, Terje Formoe. I helga gjester han Miniøyafestivalen i Oslo. Foto: Ken Opprann Vis mer

Denne helga gjør Kaptein Sabeltann og venner strandhogg i Tøyenparken.

Mannen bak masken, Terje Formoe, var sjørøver lenge før Johnny Depp bestemte seg for å bli det.

Et spennende år Og ikke engang Jack Sparrow er mer populær blant barnefamilier enn nettopp Kaptein Sabeltann.

- Dette blir et spennende år for Sabeltann, sier Terje Formoe.

Faren til den folkekjære sjørøveren har stor planer for Sabeltann i år. Det første stuntet skjer allerede i helga - i Oslo.

Sjørøverteater Miniøya er Øyafestivalens lillesøster og arrangeres i Tøyenparken i dag og i morgen, og er en musikkfestival for barn og unge.

Den arrangeres for andre gang og byr på et variert program for hele familien.

- Jeg kommer i sammen med Pinky, Benjamin, Pelle og Pysa for å hilse på barn i parken, i morgen skal vi spille sjørøverteater, sier Formoe.

På tokt i over 20 år Barnas store sjørøverhelt har holdt til i Dyreparken i 21 år og i sommer skal det spilles en helt ny forestilling; «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet».

Det er 22 år siden Kaptein Sabeltann ble født som idé.

Sommeren 1990 ble første forestilling spilt i Dyrehagen i Kristiansand. Og når sommeren er over, kan du oppleve Kaptein Sabeltann i en 26 episoders tv-serie på NRK.

En ny Sabeltann-æra - Dyreparken har bygd en ny by, Abrahavn. Utvidelsen har kostet 200 millioner kroner. Vi går inn i en ny æra for Kaptein Sabeltann, sier Formoe.

Det er ikke bare Kaptein Sabeltann som erobrere Tøyenparken i helga

Dit kommer også Maria Mena, Emil Nikolaisen og Co. Big Bang, Datarock, Oslo Ess, Stella Mwangi, AF1 og Maj Britt Andersen, som har laget egen forestilling tilpasset festivalpublikummet.

I SIVIL: Slik ser Sabeltann ut uten sminke, Terje Formoe.
I SIVIL: Slik ser Sabeltann ut uten sminke, Terje Formoe. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media