Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kinoåret:

2016 ble det beste kinoåret for norske filmer på 40 år

Ikke siden Flåklypa-året 1975 har det vært et så godt år for norske filmer på kino. 

GODT KINOÅR: «Kongens nei» blir årets mest besøkte kinofilm på norske kinoer, med godt over 700.000 besøkende. FOTO: Foto: Paradox 
GODT KINOÅR: «Kongens nei» blir årets mest besøkte kinofilm på norske kinoer, med godt over 700.000 besøkende. FOTO: Foto: Paradox  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske kinofilmer har hatt tre millioner besøkende i 2016.

– De siste ti årene har besøk på norske filmer ligget mellom to og 2,5 millioner. Man må tilbake til 1975, året da Flåklypa Grand Prix hadde premiere, for å finne lignende tall som i år, sier daglig leder Guttorm Petterson i kinoenes bransjeorganisasjon Film & Kino til Dagens Næringsliv.

«Kongens nei» blir årets mest besøkte kinofilm på norske kinoer, med godt over 700.000 besøkende.

«Snekker Andersen og Julenissen» og «Børning 2» har også vært godt besøkt, og disse tre slår flere utenlandske storproduksjoner som «Et helt halvt år», «Istid: På kollisjonskurs» og «Deadpool».

«Dyrene i Hakkebakkeskogen» er favoritten i romjulen. Nærmere 120.000 publikummere har strømmet til kinoene for å se animasjonsfilmen av Thorbjørn Egners klassiker etter at den kom ut 25. desember, meldte SF Studios i en pressemelding onsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!