2017 er her: Sydney hedrer Prince med lilla fyrverkeri

Hyller musikkgeniet som døde i 2016.

NYTTÅRSAFTEN: På jordas bakside (eller forside, om man vil) er befolkningen godt i gang med å feire det nye året. Himmelen over havna i Sydney ble farget lilla. Foto: NTB Scanpix
NYTTÅRSAFTEN: På jordas bakside (eller forside, om man vil) er befolkningen godt i gang med å feire det nye året. Himmelen over havna i Sydney ble farget lilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn én million personer hadde samlet seg rundt havna i Sydney lørdag kveld for å feire inngangen til det nye året med lilla fyrverkeri, til ære for den avdøde artisten Prince.

«Purple Rain»

Folkemengden jublet da himmelen ble farget lilla, til tonene av Prince-låten «Purple Rain». Oppvisningen startet klokken 22 lokal tid som del av den familievennlige fyrverkerioppskytingen, en opptakt til det storslåtte showet som Sydney pleier å stå for ved midnatt.

- Dette er et fantastisk syn og det er så vakkert over havna, med refleksjoner i vannet og alle folkene rundt.

- Hvis dette er bare forsmaken, kan jeg knapt vente på det som skal skje ved midnatt, sa en av de tilreisende, 18 år gamle Anna Fassbinder fra Köln, til DPA.

Veisperringer sikrer folk

Anslagsvis 1,5 millioner mennesker var ventet å samle seg rundt havna ved midnatt for å se fyrverkerishowet til en samlet prislapp på over 40 millioner kroner gå opp i røyk.

Over 100 000 raketter skulle skytes opp, ifølge arrangørene, som på forhånd hadde lovet det største fyrverkerishowet i byen til nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer