KNOCKOUT?: Youtube-stjernene KSI og Logan Paul håper å nå rekordmange seere når de møtes i ringen - på tross av at de lar lite erfaring med boksing fra før. Video: KSIvsLogal Vis mer

KSI vs. Logan Paul

21 000 samles for å se disse youtuberne slåss med hverandre

Lørdag braker det løs i Manchester.

Lørdag 25. august møtes youtuberen Logan Paul og rapperen KSI i en boksekamp for å slåss om seierstittelen.

21 000 fans vil fylle Manchester Arena i England, den samme arenaen hvor store boksestjerner som Mike Tyson, Amir Khan and David Haye tidligere har kjempet mot hverandre.

Her vil noen av verdens største youtubere samles for å heie på sin favoritt. Gangene inn til arenaen vil være stappfull av merkevarer, og millioner av mennesker vil betale 80 kroner for å få muligheten til å se live-streamingen av eventet over Youtube.

ET OPPGJØR: Logan Paul og rapperen KSI har skapt opptøyer over hele verden med sin høylytte krangling. Lørdag møtes de i en boksekamp i London. Det forventes at flere millioner kommer til å se på kampen. Foto: ksivlogan.com
ET OPPGJØR: Logan Paul og rapperen KSI har skapt opptøyer over hele verden med sin høylytte krangling. Lørdag møtes de i en boksekamp i London. Det forventes at flere millioner kommer til å se på kampen. Foto: ksivlogan.com Vis mer

Men det ligger mye historie bak boksekampen, som av mange omtales som «tidenes største internett-happening».

En liten såpeopera

I likhet med mange andre tradisjonelle boksekamper, bunner også denne kampen i et lite drama som har utviklet seg over flere måneder. Dette kan på mange måter sammenlignes med kampen mellom McGregor og Floyd Mayweather, der de endelig møttes til et oppgjør etter flere år med forventninger.

I begynnelsen av 2018 kom et vendepunkt i Logan Pauls karriere. Han ble en av Youtubes mest kontroversielle innholdsskapere da han publiserte en video av en død mann som hadde hengt seg i den japanske skogen Aokiaghara.

Videoen ble sensurert av Youtube, og skapte store problemer for selskapet, som måtte forklare seg om hvorfor denne videoen ble publisert i utgangspunktet. Det endte med at Logan tok en tre ukers pause fra Youtube, med et løfte om å komme tilbake som en ny mann.

Omtrent samtidig gjennomførte rapperen KSI sin første amatør-boksekamp mot en annen youtuber, Joe Weller. Også denne kampen var basert på flere måneder med krangling, men forskjellen var at Weller allerede hadde en karriere som amatørbokser. Likevel stakk KSI av med seieren.

1,6 millioner så boksekampen direkte, mens 20 millioner så den i løpet av de neste dagene, melder den britiske radiokanalen CapitalFM. Det var 7500 publikummere i arenaen Copper Boks, øst i London. Mens KSI tok imot seiersbeltet sitt, tok han mikrofonen og utfordret brødrene Logan og Jake Paul til en boksekamp.

Større denne gangen

- Nå er det jeg som har dette seiersbeltet, og om noen youtuber der ute vil ha det, må dere komme og hente det. Jake Paul, Logan Paul, eller noen som helst av dere Pauls der ute, jeg bryr meg ikke. Kom igjen, sa KSI fra scenen etter seieren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Shigeru Miyamoto, skaperen av blant annet Super Mario, er kritisk til spilltrenden Fortnite blant annet er en del av. Han oppfordrer spillselskaper til å IKKE gjøre som Fortnite-skaperne. Christopher Robin forteller hvorfor. #fortnite #freetoplay #supermario Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram... Vis mer

Uttalelsen vekket nysgjerrigheten til de to Paul-brødrene, men etter Jake Pauls tidligere tabbe i den japanske skogen var det ingen som turte å ta utfordringen. De nominerte derimot faren sin, Greg Paul, som en aktuell kandidat.

Det holdt likevel ikke for KSI, og han satte i gang en aldri så liten aksjon for å få brødrene til å ombestemme seg.

KSI laget en egen meningsmåling for følgerne sine, som kunne stemme på hvilke youtubere han burde bokse mot. Ryktene begynte raskt å florere om at manageren til Logan Paul pratet med KSI for å få til en mulig kamp.

Henrik har endelig fått tilgang til Fortnite på Android, og bestemte seg for å teste det ut. Men funker det egentlig bra? Og hva er egentlig best av Android og iPhone? #fortnite #fortniteandroid #fortniteiphone Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer he... Vis mer

Deretter kom KSIs yngre bror, Deji, på banen. Han utfordret Logan Pauls lillebror, Jake Paul, til en egen kamp. Deji dro til Los Angeles og laget en video der han utfordret Jake Paul til kamp. Jake Paul møtte deretter Deji i en lokal park, iført boksehansker, og de to hadde en halvhjertet verbal kamp.

Alt dette skjedde i løpet av 43 dager, og 18. mars ble endelig kampen offisielt annonsert. Logan Paul skulle bokse mot KSI, og som en ekstrakamp skulle publikum få se Deji bokse mot Jake Paul.

KSI lovet også at arrangementet skulle bli større enn forrige gang, og med en arena som rommer tre ganger så mange mennesker som kampen mot Joe Wells, kan mye tyde på at det stemmer.

Kampen koster 10 dollar, og kan sees direkte via Youtube. Selv nå, en dag i forveien, er det over 1000 aktive brukere inne i chatterommet.

Vil du holde deg oppdatert på gaming og Youtube? Følg Dagbladet Spill på Youtube!