22 år etter: Apokalypse Ny

Da Francis Ford Coppola vant Gullpalmen i Cannes i 1979 for «Apokalypse nå», var han ikke fornøyd. Det var han derimot i går. Han viste Cannes sitt mesterverk: samme film, bare 53 minutter lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De fleste kunstverk finner sin form og lever i den. I tilfellet «Apokalypse nå» hadde vi så mye å gå på - timevis med materiale var kuttet ut og lå på lager, siden vi ikke kunne presentere en film på stort over to timer. Økonomisk hadde vi den gang ingen mulighet til å gjøre mer enn vi gjorde. Vi hadde satset alle våre egne penger, det var mye snakk om hvor kontroversiell filmen var, og jeg følte vi måtte levere noe som også kunne aksepteres som en action for ikke å gå bankerott. Nå gikk det jo riktig bra, men med denne nye utgaven føler jeg at filmen er bedre og komplett. Slutten er mer meningsfull, mener Coppola.

Tematisk har han med «Apokalypse nå Redux» vært mer tro mot intensjonene fra 22 år tilbake.

- Det dreier seg om moral, hykleri og krig, om hvordan vi bygger en løgn, sier Coppola.

Han vet han har Filmfestivalen i sin hule hånd. For selv om han ikke kan konkurrere om priser i år, er hans bidrag til festen blant de mest omtalte og interessante. Verket er bl.a. supplert med en hittil usett og dermed ny sekvens i tillegg til utvidelser av originalmaterialet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer