Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

22. juli-heltenes bitre strid:
- For oss er dette en skjebnekamp

Hittil ukjente dokumenter viser at nabokampen mot minnesmerket etter 22. juli er mye sterkere enn offentlig-heten hittil har fått inntrykk av.

UTSTRANDA, HOLE (Dagbladet): Det er sommer og fredag. Karin Lien løfter gardinen til siden, ser utover vannet og mot Utøya. Fra stuevinduet i det hvite huset helt nede ved vannkanten til Tyrifjorden, registrerer hun at været er dårlig. Grått og regn. Kalenderen viser 22. Juli, en spesiell dag. Det er bursdagen til ektemannen Terje, og klokka seks er det familieselskap.

Det er bare litt over en halvtime til gjestene kommer, men nå er det er lydene fra fjorden som opptar Terje og Karin. En stim av hoder der ute. Svømming og rop fra ungdommene er de vant til, men nå er det noe som ikke stemmer.

«Har de svømmekonkurranse? Været er dårlig og det er jo langt, over 600 meter fra øya og over hit.» «Hører du? Nå driver de med kinapaputter.»

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?