NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

22. juli-heltenes bitre strid:
- For oss er dette en skjebnekamp

Hittil ukjente dokumenter viser at nabokampen mot minnesmerket etter 22. juli er mye sterkere enn offentlig-heten hittil har fått inntrykk av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

UTSTRANDA, HOLE (Dagbladet): Det er sommer og fredag. Karin Lien løfter gardinen til siden, ser utover vannet og mot Utøya. Fra stuevinduet i det hvite huset helt nede ved vannkanten til Tyrifjorden, registrerer hun at været er dårlig. Grått og regn. Kalenderen viser 22. Juli, en spesiell dag. Det er bursdagen til ektemannen Terje, og klokka seks er det familieselskap.

Det er bare litt over en halvtime til gjestene kommer, men nå er det er lydene fra fjorden som opptar Terje og Karin. En stim av hoder der ute. Svømming og rop fra ungdommene er de vant til, men nå er det noe som ikke stemmer.

«Har de svømmekonkurranse? Været er dårlig og det er jo langt, over 600 meter fra øya og over hit.» «Hører du? Nå driver de med kinapaputter.»

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn