22. juli-heltenes bitre strid:
- For oss er dette en skjebnekamp

Hittil ukjente dokumenter viser at nabokampen mot minnesmerket etter 22. juli er mye sterkere enn offentlig-heten hittil har fått inntrykk av.

NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NØLTE IKKE: Fra hagen ser Terje og Karin Lien rett over på Utøya. Under terrorangrepet 22. juli 2011 reddet Terje og barnebarnet flere titall ungdommer til land i båten på bildet. Terje Lien sliter fortsatt med minnene og kjemper mot å få et minnested etter 22. juli som nabo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTSTRANDA, HOLE (Dagbladet): Det er sommer og fredag. Karin Lien løfter gardinen til siden, ser utover vannet og mot Utøya. Fra stuevinduet i det hvite huset helt nede ved vannkanten til Tyrifjorden, registrerer hun at været er dårlig. Grått og regn. Kalenderen viser 22. Juli, en spesiell dag. Det er bursdagen til ektemannen Terje, og klokka seks er det familieselskap.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer