<strong>MILLIONOVERSKUDD:</strong> I dag ble et overskuddet på hele 5,2 millioner kroner fra minneplata «Mitt lille land» gitt til AUF, Norsk Folkehjelp og Amnesty International.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
MILLIONOVERSKUDD: I dag ble et overskuddet på hele 5,2 millioner kroner fra minneplata «Mitt lille land» gitt til AUF, Norsk Folkehjelp og Amnesty International. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

22. juli-minneplate gikk 5,2 millioner i overskudd

Ole Paus: - Jeg er veldig glad for at jeg skreiv den sangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nøyaktig to måneder etter terrorhendelsene i Oslo og på Utøya ble minneplata «Mitt lille land» utgitt.

Flere kjente artister gikk sammen, i regi av Collings Entertainment, for å bidra musikalsk til plata. Blant dem er Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Hanne Krogh, Halvdan Sivertsen, Åge Aleksandersen og Ole Paus.

I dag offentliggjorde Sony Music Entertainment CD-salgets foreløpige resultat under en pressekonferanse på Stratos i Oslo.

Millionoverskudd Foreløpig har plata solgt over 80.000 eksemplarer, og ført til et overskudd på 5,2 millioner kroner som i dag ble overrakt AUFs Utøya-fond, Norsk Folkehjelp og Amnesty International.

- Det er veldig rørende, og veldig flott at så mange artister har stilt opp gratis for å muliggjøre denne plata. De har bidratt til en viktig dugnad, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.

I dag mottok han halvparten av overskuddet på vegne av AUF og deres Utøya-fond. AUFs andel av pengene skal gå til bygging av et nytt musikkamfi på Utøya.

- Musikk og kultur er viktig på Utøya. Vi vil tilbake dit og sørge for at musikken kan være en del av oppholdet, og at nye minner kan skapes, sier Pedersen.

- Ekstremt viktig De resterende pengene deles mellom Norsk Folkehjelp og Amnesty International.

- Jeg deler Eskils takk, det har vært ekstremt viktig at artistene har stilt opp. At så mange har kjøpt albumet sier noe om holdninger - folk vil støtte en god sak og gi en håndsrekning, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Organisasjonen skal bruke de nye midlene på å styrke antirasistisk, holdningsskapende arbeid gjennom å opprette og lansere nettstedet fordommer.no.

Amnesty International, som i dag var representert ved generalsekretær John Peder Egenæs. Organisasjonen vil i hovedsak bruke pengene på å utvikle et interaktiv opplegg for ungdom som skal føre til en positiv holdning hva bruk av internett gjelder.

- Føler meg som en del av det På pressekonferansen var også Ole Paus til stede for å framføre «Mitt lille land», opprinnelig skrevet som et debattinnlegg om EU-medlemsskap i 1994. Etter 22. juli har sangen fått en ny betydning for mange nordmenn, og både Paus' versjon og Maria Menas variant er inkludert på minneplata.

- Jeg er veldig glad for at jeg skreiv den sangen. At jeg har laget en sang som kan være til nytte er veldig fint, sier Paus.

Etter terrorhendelsene har Paus fått mange tilbakemeldinger, og forteller at alle har vært veldig rørende.

- Jeg har selv blitt rørt. Jeg kjente ingen ofre eller pårørende, så vidt jeg vet, men føler meg likevel som en del av det hele, sier Paus.

Måtte være et godt produkt Initiativtakerne bak dugnaden, Chris Collings og Thomas Borgvang, fikk ideen under roseseremonien i Oslo.

- Vi så hvor mye musikk betydde for folk, og ville lage et varig minne. Det viktigste for oss var å komme med et godt produkt, og vi hadde ikke gjort dette uten disse artistene, sier Borgvang.

De fikk med alle artistene de ønsket, uten å måtte bruke særlig tid på å overtale dem:

- Jeg har satt sammen mange samleplater i mitt liv, men jeg har aldri brukt så kort tid på å samle folk som med denne, sier Collings.

<strong>RØRT:</strong> Ole Paus er opphavsmannen til låta «Mitt lille land», og kunne fortelle at han har fått mange rørende tilbakemeldinger etter 22. juli.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
RØRT: Ole Paus er opphavsmannen til låta «Mitt lille land», og kunne fortelle at han har fått mange rørende tilbakemeldinger etter 22. juli. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer