Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Minnesmerke etter 22. juli:

22. juli-minnesmerkene har kostet 10,2 millioner kroner

Så langt har arbeidet med monumentene kostet 10,2 millioner kroner. 

Minnesmerket "Memory Wound" skulle etter planen stått ferdig på Sørbråten i Hole kommune sommeren 2015. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix.
Minnesmerket "Memory Wound" skulle etter planen stått ferdig på Sørbråten i Hole kommune sommeren 2015. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix. Vis mer

Konflikten med naboene ved Utøya har ført til uvisshet om prosessen videre.

Det er tre år siden den svenske kunstneren Jonas Dahlberg fikk grønt lys til å starte arbeidet med tre minnesteder etter 22. juli. Tall fra KORO (Kunst i offentlige rom) viser at staten ved utgangen av februar har brukt til sammen nesten 10,2 millioner kroner på prosjektene, ifølge Aftenposten.

Dahlberg har fått utbetalt 4,3 millioner kroner. Av dette er 2,26 millioner kroner knyttet til prosjektet i Hole, som fortsatt har en uviss framtid.

– Det som skjer i Hole, berører ikke arbeidet med midlertidig og permanent minnested i regjeringskvartalet. Dahlberg jobber videre med disse prosjektene nå. Når det gjelder Hole, så er arbeidet satt på vent, sier direktør Svein Bjørkås i KORO.

Kontrakten mellom KORO og Jonas Dahlberg er på drøyt 21 millioner kroner. Kunstneren kan ha krav på erstatning dersom minnesmerket på Sørbråten ikke realiseres.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media