TERROR BLIR HØRESPILL: Dette bildet er tatt like etter eksplosjon i Regjeringskvartalet 22. juli 201. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
TERROR BLIR HØRESPILL: Dette bildet er tatt like etter eksplosjon i Regjeringskvartalet 22. juli 201. Foto: Morten Holm / NTB ScanpixVis mer

22. juli-terroren blir radioteater

NRK lager hørespill.

Radioteateret lager fiksjonsserie i seks deler om hva som kunne blitt gjort annerledes i forkant av terrorangrepet 22. juli 2011.

- Jeg opplever at det er en viktig del av NRKs og Radioteatrets oppdrag å stille spørsmål ved og belyse viktige hendelser i vår samtid, sier radioteatersjef Gunhild Nymoen i en pressemelding.

Hva kunne vært gjort?

- Hørespillet «22. juli Hvordan kunne det skje?» handler om manglende evne og vilje i det byråkratiske og politiske livet i Norge til å gjøre de investeringene og ta de forholdsregler som burde ha vært gjort for å hindre det fatale som skjedde 22. juli, skriver NRK.

Støttegruppa 22. juli og AUF er varslet om prosjektet, og NRK sier det ikke har kommet noen innvendinger.

- De opplever konseptet som bra og mener vi trenger mer fokus på beredskapen, sier Nymoen.

USA 11. september

Hørespillet begynner ti år før den skjebnesvangre dagen, og tar for seg terrorberedskap i Norge i etterkant av terrorangrepet i USA 11. september.

Manuset er skrevet av Mathias Calmeyer.

Serien får en mann får i oppdrag å sikre Norge mot terror. Fra 2001 til 2011 kjemper han for økt bemanning, opprustning av utstyr og stenging og sikring av bygg, men føler at det treneres hele tiden.

I arbeidet med hørespillet, har NRK i stor grad støttet seg på kritikken som fremkommer i Gjørv-rapporten fra 2012.

(NTB)