Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

2244 artikler om Kraby og Manuela på én uke

- En ekstrem belastning, sier presseforbundet.

(Dagbladet.no): Det er bare seks dager siden minister Manuela Ramin-Osmundsen offentliggjorde at det nye barneombudet heter Ida Hjort Kraby.

Det var mye fokus allerede fra første sekund, siden barneombud Reidar Hjerman var overrasket over at han ikke fikk forlenget sitt åremål med ytterligere fire år.

Fra og med pressekonferansen 8. februar, er det på norske nettaviser lagt ut 2244 artikler hvor ordene Manuela Ramin-Osmundsen samt Kraby er nevnt.

Her i Dagbladet.no er det hittil lagt ut 28 ulike artikler som inneholder de samme søkeordene.

- En ekstrem belastning

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund, mener det ikke er noen tvil om at den massive pressedekningen har vært en ekstrem belastning for statsråden som valgte å gå av i dag.

- Ingen må misunne noen som kommer ut for et slik kjør, men både opposisjonen og mediene har likevel gjort jobben sin, sier Kokkvold.

Han peker på at både mediene og opposisjonen på Stortinget har som oppgave å påpeke og avdekke kritikkverdige forhold.

EN EKSTREM PÅKJENNING:  Det har vært over 2000 artikler om Manuela Ramin-Osmundsen i norske nettaviser. Foto: SCANPIX
EN EKSTREM PÅKJENNING: Det har vært over 2000 artikler om Manuela Ramin-Osmundsen i norske nettaviser. Foto: SCANPIX Vis mer

- Og det er ingen tvil om at Ramin-Osmundsen har blitt drevet fra skanse til skanse i denne saken, sier generalsekretæren.

Han mener pressedekningen i hovedsak ville vært lik i alle vestlige samfunn med en fri og uavhengig presse.

- Et snev av rasisme

- Det fortoner seg som en heksejakt for den som er midt oppe i det, men der er primært et resultat av en statsråds egne uttalelser og unøyaktighet, sier Kokkvold.

Han peker også på at noe av kritikken mot Manuela Ramin-Osmundsen har hatt et snev av rasisme i seg.

- Men dette er primært et resultat av en statsråds egne uttalelser og unøyaktighet, sier Kokkvold.

Han mener likevel at mediene gjør klokt i å gå igjennom sin egen dekning og også se på den masse dekningen der alle går samme vei.

- Når hun har fått nye oppslag daglig, så skyldes det i stor grad selv har vært unøyaktig med sannheten, og da skal det være vanskelig for en statsråd, sier Kokkvold.

I en tidligere utgave av saken skrev vi at antallet saker var over 6000. Det viste seg at det var feil i dette nyhetssøket, og vi justerte tallet og skiftet søkemotor etter tips fra en redaktør.

<B>VOLDSOM DEKNING: Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media