Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«24» kan forsvinne fra tv-skjermene

Vurderer å lage langfilm i stedet.

KAN VÆRE SLUTT: Den videre skjebnen til «24» er uviss. Planene om å lage langfilm av serien er i hvert fall på et tidlig stadium. FOTO: FOX
KAN VÆRE SLUTT: Den videre skjebnen til «24» er uviss. Planene om å lage langfilm av serien er i hvert fall på et tidlig stadium. FOTO: FOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Denne uka skal skjebnen til suksesserien «24» avgjøres - og det kan bety at Jack Bauer & co. forsvinner fra skjermen, skriver Variety.

Åttende sesong vises for tiden i USA, men Fox har foreløpig ikke bestilt noen niende sesong. Sjefene i Fox ønsker å se ukas seertall før de tar noen beslutning, men ifølge Variety sier forhåndstipsene at denne sesongen blir den siste.

Nå sysles det med planer om å lage en langfilm basert på serien.

Flere hindreI en eventuell film vil  Jack Bauer ta en svipptur innom Europa for å redde oss fra umiddelbar fare.

Variety skriver at manusforfatter Billy Ray (nei, ikke Cyrus) har fått jobben med å skrive en historie som kan passe på kino.

Ray har tidligere skrevet «State of Play» og samarbeider for tiden med David Bowies brennhete regissørsønn Duncan Jones om hans neste film.

Kildene til Variety advarer imidlertid om at det er flere potensielle hindre før en eventuell film kan bli realitet.

Prøver salg?Ett av disse hindrene er muligheten for at Fox vil forsøke å selge serien til andre kanaler i USA. Serien har fremdeles rundt 10 millioner seere i USA - et anstendig tall, selv om tendensen er nedadgående.

Å gjøre en tv-serie til film er ofte økonomisk smart, da en tv-serie gjerne har en fast og lojal fanbase allerede, som ofte er villige til å løse kinobillett.

20th Century Fox hadde stor suksess med å ta «The Simpsons» til det store lerretet, og til neste år blir trolig komiserien «Arrested Development» film.

Selskapet stod også bak de to «X-Files»-kinofilmene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!