Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

25 år på soul-toppen

60- og 70-tallets popdronning Chaka Khan har slett ikke lagt inn årene. I år feirer hun 25-årsjubileum som artist med plate og turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«I'm Every Woman», «Sweet Thing» og «Ain't Nobody» er noen av hennes største hits, og artister som Whitney Houston, Mary J. Blige og Diana King har gjort coverversjoner av sangene hennes. På sin nye plate har hun samarbeidet med mannen-som-tidligere-kalte-seg-Prince.

- Han er et musikalsk geni, og jeg bruker sjelden det ordet. Jeg ga ham tekstene mine om kvelden, og neste morgen kom han tilbake med musikken. Vi er sjelesøsken, sier Chaka på telefon fra USA.

I dag er hun imidlertid i Oslo for å synge for sine norske fans i Konserthuset.

I mai legger Chaka Khan ut på en turné for å lansere den nye plata «Come To My House», som er hennes 20. plate. Samtidig markerer hun 25-årsjubileet som artist.

- Vi brukte bare tre uker på å lage hele albumet, fordi Prince, Larry Graham og jeg er så utrolig på bølgelengde. Jeg gleder meg til å presentere det nye stoffet, samtidig som jeg vet at publikum forlanger de gamle slagerne. Jeg har innsett at jeg må synge dem resten av livet, men i forhold til mye annet er det et veldig lite problem, sier den blide damen.