25 låter - 25 år etter

Tramteaterets beste på CD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband har samlet sine «25 beste» på en cd som dokumenterer bredden til den radikale gruppa. De holdt sammen i ti år etter starten som samfunnsrefsere med stykket «Deep Sea Thriller» på Chat Noir, turneer, suksess som tv-underholdere for barn og ungdom og Grand Prix-deltakelse (jeg er enda ikke sikker på om «Det er vår tur nå» er en parodi eller et forsøk på å gjøre GP politisk/seriøs).

Nettopp det store spennet er et lite minus med samlingen. Jeg hadde foretrukket en bedre systematisering og aller helst at de to prosjektene hadde fått hver sin cd. Og selv om gruppas historie fortelles av Arne Garvang i innercoveret, savner jeg en oversikt over hvor låtene er hentet fra.

Når det er nevnt er det bare å glede seg over gjenhør med geniale, absurde og artige låter (med tekst av husdikter Terje Nordby) som «Det enkleste er pistol», «Back to the 80's», «B-bylivet går sin gang», «Randi og Ronni» («Du sku'kke ha vært tju', du sku' ha vært kålrot...») og den halvt legendariske «Naken greve jager neger med øks» (fra en Dagblad-kassett fra 1982).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer