25 låter - 25 år etter

Tramteaterets beste på CD.

Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband har samlet sine «25 beste» på en cd som dokumenterer bredden til den radikale gruppa. De holdt sammen i ti år etter starten som samfunnsrefsere med stykket «Deep Sea Thriller» på Chat Noir, turneer, suksess som tv-underholdere for barn og ungdom og Grand Prix-deltakelse (jeg er enda ikke sikker på om «Det er vår tur nå» er en parodi eller et forsøk på å gjøre GP politisk/seriøs).

Nettopp det store spennet er et lite minus med samlingen. Jeg hadde foretrukket en bedre systematisering og aller helst at de to prosjektene hadde fått hver sin cd. Og selv om gruppas historie fortelles av Arne Garvang i innercoveret, savner jeg en oversikt over hvor låtene er hentet fra.

Når det er nevnt er det bare å glede seg over gjenhør med geniale, absurde og artige låter (med tekst av husdikter Terje Nordby) som «Det enkleste er pistol», «Back to the 80's», «B-bylivet går sin gang», «Randi og Ronni» («Du sku'kke ha vært tju', du sku' ha vært kålrot...») og den halvt legendariske «Naken greve jager neger med øks» (fra en Dagblad-kassett fra 1982).