- 25 mill. burde være klart innenfor rekkevidde

Bokhandleren vurderer utenlandske søksmål.

SER MOT EUROPA: Suraya Rais og Shah Muhammad Rais, her med barna f. v. Timor, Jalal og Mitra Rais, kan ende opp med å gå til sak også mot de utenlandske forlagene til «Bokhandleren i Kabul». Foto Kristin Svorte.
SER MOT EUROPA: Suraya Rais og Shah Muhammad Rais, her med barna f. v. Timor, Jalal og Mitra Rais, kan ende opp med å gå til sak også mot de utenlandske forlagene til «Bokhandleren i Kabul». Foto Kristin Svorte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Per Danielsen, advokat for Rais-familien, forteller til Dagbladet at de etter seieren over Åsne Seierstad og Cappelen Damm i tingretten, nå vurderer å gå til sak mot de utenlandske forlagene som har gitt ut «Bokhandleren i Kabul».

- Det er en problemstilling vi begynt å se på, forteller Danielsen.

Han trekker fram Sverige som et mulig mål.

- 25 millioner - Det kommer an på foreldelsesreglene i landet, og når boka er utgitt der. Men vi konstaterer at det er et rettslig grunnlag på plass som kan bli brukt innenfor området som dekkes av den europeiske menneske- rettighetsdomstolen, sier Danielsen.

Og advokaten forteller at målet for oppreisning strekker seg opp til totalt 25 millioner kroner.

- Det har blitt antydet i media at Seierstad har tjent rundt 25 millioner kroner. Det burde være klart innenfor rekkevidde, mener Danielsen.

- Ikke umulig Cato Schiøtz, advokat for Cappelen Damm og Åsne Seierstad, rister på hodet på hodet over summen. Han mener England vil være det eneste potensielle landet saken kan bli tatt videre til.

- Deres bok har blitt lest i Kabul, så jeg ser ikke bort i fra at det kunne vært mulig. De andre utgivelsene har ikke hatt noen skadevirkninger for familien Rais, sier Schiøtz, som vanskelig kan forstå at det er mye å hente for Rais-familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer