25 rollebytter i grå dress

Komedien «Tante Augusta og jeg» byr på nesten kontinuerlige rollebytter for fire stakkars skuespillere. I grå dress og slips skal Trond Brænne, Geir Børresen, Morten Røhrt og Jon Øigarden spille 25 forskjellige personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Centralteatrets scene har de assistanse fra fire stoler, et par kofferter og noen høye georginer. Det er kort sagt en utstyrsmessig minimalistisk og tekstlig labyrintaktig komedie som nærmer seg premiere.

Gammel tante

- Kjetil Bang-Hansen nevnte det for meg, at det var masse roller og fire menn. Da er det vel mye kostymer og greier? spurte jeg. Nei, det er fire menn i grå dress. Som spiller 25 roller? Ja, det blir kjempemorsomt!

Sånn fikk Geir Børresen presentert «Tante Augusta og jeg». Da han fikk summet seg, tente han på utfordringen. Han har permisjon fra Max Mekker-kostymet fram til påske, og gleder seg til å stå på en teaterscene igjen.

«Tante Augusta og jeg» bygger på Graham Greenes roman, omskrevet til skuespill av Giles Havergel og oversatt til norsk av Kyrre Haugen Bakke. Det handler om engstelige Henry Pulling, en 55 år gammel bankmann som har førtidspensjonert seg for å dyrke georginer. Men i morens begravelse treffer han igjen tante Augusta, som har tjue års forsprang i alder, men er ung og umoralsk til sinns.

Rollebytter

- Det vanskeligste er å vite hvem jeg er om to minutter. Og er jeg i England eller i Sør-Amerika? Det er da man får et glassaktig blikk, sier Trond Brænne, som er eneinnehaver av rollen som tante Augusta. Det er ikke den eneste rollen han har. Alle fire veksler mellom hovedpersonen Henry Pulling og diverse andre figurer, med mimikk og stemmeleie som skillemerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer