250 000 har sett norske «Bubbles»

Koons-suksess i Paris.

(Dagbladet.no): Mange var skeptiske da den amerikanske kunstneren Jeff Koons fikk tillatelse til å ta med seg norskeide «Bubbles» til Paris og speilsalen i Versailles.

På tross av fransk kultur-skeptisisme har Koons popkunst likevel blitt en suksess.

Siden åpningen 10. september har mer 250.000 mennesker tatt turen til Versailles for å få med seg Koons kunst, melder cbc.


Forventet sensasjon
Hann Beate Ueland ved Astrup Fearnley-museet, der Bubbles vanligvis har sitt hjem, synes ikke antall besøkende i seg selv er noen sensasjon.

- Kombinasjonen Jeff Koons og Versailles er en sensasjon i seg selv. Koons kommenterer borgerskapets stil og smak. Versailles med en sin tradisjon for kongelig utsmykking blandet med popstjerner, gir en voldsom estetikk.  

- Fra kunstneres side kan det være ytterligere en samfunnskommentar at porselensfigurer av Michael Jackson blir utstilt i Versailles.


Kontreversiell


Den gullfargede porselsensskulpturen av Michael Jackson og hans favorittape, og dens inntog i hjertet av fransk finkultur, har skapt kontroverser.

Styreformann i Chateu de Versailles, Jean-Jaques Aillagon, har blant annet stilt spørsmålet om ustillingen fungerer som et påskudd for å øke samlingens verdi. 

Dette har tidligere blitt avvist av den norske eieren av Bubbles, Hans Rasmus Astrup.

Utstillingen vil nå bli utvidet fra 14. desember til 4. januar.

NYSGJERRIGE TILSKUERE:
«Bubbles» er et av de mest kjente kunstverkene til Jeff Koons. FOTO: THIBAULT CAMUS/ AP
NYSGJERRIGE TILSKUERE: «Bubbles» er et av de mest kjente kunstverkene til Jeff Koons. FOTO: THIBAULT CAMUS/ AP Vis mer
250 000 har sett norske «Bubbles»
STERK KONTRAST: Mer enn 250.000 mennesker har sett Koons popkunt i kontrast med de utsmykkede rommene i Versailles. Dette er «Balloon dog».
I SOLKONGENS RIKE: «Balloon Flower» i forgrunnen av slottet i Versailles, som ble bygget av Ludvig den 14. på 1600-tallet.