2,7 millioner kroner for en tegneserie

Første Supermann-bladet.

UTEN HANSKER?! Her blas det i førsteutgaven av Action Comics, der vi for første gang får møte Supermann. Bladet forventes å oppnå minst 400.000 dollar på dagens auksjon. Foto: COMICCONNECT.COM
UTEN HANSKER?! Her blas det i førsteutgaven av Action Comics, der vi for første gang får møte Supermann. Bladet forventes å oppnå minst 400.000 dollar på dagens auksjon. Foto: COMICCONNECT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da den første utgaven av tegneseriebladet Action Comics ble utgitt i juni 1938, var pålydende pris ti cent.

Nå, litt over 70 år senere, ventes bladet å oppnå en pris på 400.000 dollar, rundt 2,7 millioner kroner, når det går under auksjonshammeren, melder CNN.

Grunnen til at tegneseriesamlere med ekstra store lommebøker er villige til å bla opp for tegneserien, er at bladet inneholder den aller første historien om en av tidenes mest kjente superhelter, Supermann.Ville bytte i FerrariDet er på nettstedet Comic Connect at auksjonen vil finne sted senere i dag, og mange har allerede meldt sin interesse.

- En tilbød å bytte inn Ferrarien sin for tegneserien, sier nettstedets eier Stephen Fishler til CNN om et forsøk på bud under bordet - men den anonyme eieren av tegneserien ville at salget skulle skje offentlig.Det er ikke mange eksemplarer igjen av førsteutgaven av Action Comics, noe som gjør den svært ettertraktet - og dyr.

- Av de 100 eksisterende kopiene, er 80 prosent blitt restaurert. Folk vil ha et uberørt eksemplar. Dette er den hellige gralen av tegneserier, sier Fishler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer