UTEN HANSKER?! Her blas det i førsteutgaven av Action Comics, der vi for første gang får møte Supermann. Bladet forventes å oppnå minst 400.000 dollar på dagens auksjon. Foto: COMICCONNECT.COM
UTEN HANSKER?! Her blas det i førsteutgaven av Action Comics, der vi for første gang får møte Supermann. Bladet forventes å oppnå minst 400.000 dollar på dagens auksjon. Foto: COMICCONNECT.COMVis mer

2,7 millioner kroner for en tegneserie

Første Supermann-bladet.

(Dagbladet.no): Da den første utgaven av tegneseriebladet Action Comics ble utgitt i juni 1938, var pålydende pris ti cent.

Nå, litt over 70 år senere, ventes bladet å oppnå en pris på 400.000 dollar, rundt 2,7 millioner kroner, når det går under auksjonshammeren, melder CNN.

Grunnen til at tegneseriesamlere med ekstra store lommebøker er villige til å bla opp for tegneserien, er at bladet inneholder den aller første historien om en av tidenes mest kjente superhelter, Supermann.

Ville bytte i Ferrari
Det er på nettstedet Comic Connect at auksjonen vil finne sted senere i dag, og mange har allerede meldt sin interesse.

- En tilbød å bytte inn Ferrarien sin for tegneserien, sier nettstedets eier Stephen Fishler til CNN om et forsøk på bud under bordet - men den anonyme eieren av tegneserien ville at salget skulle skje offentlig.

Det er ikke mange eksemplarer igjen av førsteutgaven av Action Comics, noe som gjør den svært ettertraktet - og dyr.

- Av de 100 eksisterende kopiene, er 80 prosent blitt restaurert. Folk vil ha et uberørt eksemplar. Dette er den hellige gralen av tegneserier, sier Fishler.

Funnet i kjelleren
Eksemplaret som selges i dag er klassifisert som «fint», og har seks av ti mulige stjerner på tilstandsskalaen. Bladet ble kjøpt i en brukthandel av en unggutt - dagens eier - 12 år etter utgivelsen.

Gutten fikk låne 35 cent av faren for å kjøpe bladet, som så ble liggende gjenglemt i en kjeller fram til 1966, der eieren fant den i god stand. Han har siden tatt vare på bladet i håp om at prisen skal stige - noe den desidert har gjort.

Det er ikke satt noe makspris på dagens auksjon. Fishler har tippet på 400.000 dollar, men den kan også gå høyere enn det.

- Jeg vet om Action Comic-blader som har solgt for rundt 750.000 dollar. Jeg har ingen heksikt om å by selv, men jeg vet om mange som ikke har noe imot å slenge flere tusen på bordet for en klassisk tegneserie, sier Fishlers kollega Bill Petterson til CNN.

GRAD 6.0 Bladet er i fin stand, og har ikke vært restaurert.
GRAD 6.0 Bladet er i fin stand, og har ikke vært restaurert. Vis mer