Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

271 000 fristet av utro-tv

TVNorge er godt fornøyd med premieren på Temptation Island. Men andre mener programmet var spekulativt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går viste TVNorge det første programmet i den amerikanske versjonen av Temptation Island. Programmet var delt i to, og første del ble fulgt av 255 000 seere. 32 000 mennesker skrudde over på TVNorge under andre del, slik at snittet for hele sendingen ble 271 000 seere.

- Det er veldig bra, og det er svært positivt at tallet økte med 32 000 til andre del. Det viser at de som så første del fulgte programmet videre, sier senior informasjonskonsulent Ingerid Medhus i TVNorge til Dagbladet.no.

Håper på 300 000

- Det er vanskelig å si hvordan utviklingen vil bli. Vi håper de nesten 290 000 som så slutten på programmet forteller vennene sine om det, slik at vi kanskje får over 300 000 seere neste gang. Men at så mange fulgte det, kan også ha noe med nyhetens verdi å gjøre, sier hun.

Medhus fikk ikke selv sett programmet i går.

- Men jeg har sett det flere ganger før. Både produksjonen og castingen er svært bra, og det vises mange flotte naturbilder.

- Prøver dere å snik-akklimatisere norske tv-seere til å lettere svelge en nordisk Temptation Island?

- Nei, vi sender den amerikanske versjonen fordi vi mener den er bra. Selvfølgelig måler vi interessen for en eventuell skandinavisk serie, men den vil bli vurdert på eget grunnlag.

Ikke utroskap

Mens programmet ble vist, hadde TVNorge en avstemning der seerne fikk spørsmål om de ville vært med i serien. 86 prosent svarte ja.

- 86 prosent er kanskje litt høyt, men ut i fra hva som skjedde i gårsdagens episode er jeg ikke overrasket, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge til Kampanje.

- Dette var harmløst. Så langt har det ikke vært noe utroskap. Jeg har heller ikke fått noen reaksjoner på det som ble sendt, sier han.

Spekulativt

Kampanje har også snakket med tv-koordinator i CIA MediaLab, Pål Joachim Eide.

- Av det jeg så av Temptation Island i går kveld, ser det ganske spekulativt ut. Jeg ser underholdningsverdien i programmet, og skjønner at dette kan appellere til folk, men synes likevel det var lite moralsk. Jeg er overrasket over fokuset på utroskaps-delen, og jeg tror sikkert at noen kommer til å reagere på konseptet, sier Eide.

TVNorge har ennå ikke bestemt om de skal vise den nordiske utgaven av programmet. Temptation Island 2 har premiere i USA i kveld.

Se en episode av Temptation Island

VENETR: TVNorge har ikke bestemt om de skal vise en skandinavisk versjon av utro-serien.
Hele Norges coronakart