28 000 så Ane

«Gymnaslærer Pedersen» er den mest sette filmen i Norge.

(Dagbladet.no): - Vi er godt fornøyde med tallene. Vi hadde håpet på 20 000 besøkende, så det er klart at 28 000 er hyggelig, sier Jarle Namtvedt til Dagbladet.no.

Han er presseansvarlig i Sandrew Metronome Norge AS, selskapet som distribuerer «Gymnaslærer Pedersen». Billettsalget gir inntekter på rundt 2.2 millioner kroner.


28 000 besøkende sender ifølge Namtvedt Pedersen øverst på filmtoppen denne helga. De offisielle besøkstallene
publiseres hver mandag klokka 11.30. Sist uke toppet «Olsenbanden Jr. på Cirkus» denne lista med drøye 25 000 solgte billetter.

«Gymnaslærer Pedersen» er regissert av Hans Petter Moland, mannen bak filmer som «Aberdeen» og «The Beautiful Country».

I hovedrollene finner vi Kristoffer Joner som Pedersen. Ane Dahl Torp spiller den revolusjonære puritaneren Nina Skåtøy, som innleder et forhold til gymnaslæreren.

«Men denne saka har to si\'er, ei god og ei dårlig, som de gamle ml-erne pleide å si. Filmens humørfylte surrealisme, som jo gjør den severdig, stripper historien for en mørkere brodd. Her blir ml-erne dustete, en kuriøs sekt som vi alle kan le av. De er filmet i fugleperspektiv når de sniker seg på partimøter på hemmelig adresse, og det er ustyrtelig stumfilmkomisk å se dem løpe rundt kvartalet etter hverandre før de forsvinner en og en inn samme dør», skrev Dagbladet og kastet terning fire.

Namtvedt opplyser at de håper at minst 100 000 går på kino for å se filmatiseringen av Dag Solstads roman fra 1982.

STJERNER Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp er to av de mest kjente skuespillerene i Norge for tida. Foto: SANDREW METRONOME
STJERNER Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp er to av de mest kjente skuespillerene i Norge for tida. Foto: SANDREW METRONOME Vis mer