Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«28-åring med tilknytning til artistene» sørget for evakueringen av 4500 personer i Bergen

Mannen sitter nå i arresten og har lagt seg flat etter stuntet.

(Dagbladet): Det ble en lei avslutning på Uken-konserten i Bergen lørdag kveld. Karpe Diem måtte av scenen og publikum evakueres da en 28 år gammel mann stormet fram på scenekanten, rettet et brannslukningsapparat mot publikum og sprutet innholdet utover.

- Det går bra med meg nå. Jeg fikk hjelp av venner til å komme meg ut av lokalene. Jeg var redd fordi jeg kjente at jeg hadde pusteproblemer, sier HiB-student Helene Aarrestad (20) fra Asker til Dagbladet.

- EKKELT: Student Helene Arrestad (20) måtte til legevakta etter hendelsen. Foto: Privat
- EKKELT: Student Helene Arrestad (20) måtte til legevakta etter hendelsen. Foto: Privat Vis mer

I tillegg til Karpe Diem stod også Spellemann-vinner Arif på samme scene i timene før skandalen. Aarrestad befant seg midt i lokalet og studenten beskriver opplevelsen som kaotisk.

Se video av stuntet øverst i saken.

- Folk skjønte ingenting, og jeg trodde først det var en del av røykmaskinutstyret, men så fikk jeg en rar smak i munnen. Deretter gikk Karpe Diem av scenen, og noen ropte at konserten var over, sier Aarrestad.

- Man begynner jo å tenke sitt når 4500 personer er samlet i et telt og hvit røyk sprer seg i hele rommet. Det var ekkelt, fortsetter 20-åringen.

Raskt pågrepet

Det brøt ut stor forvirring i etterkant av hendelsen som senere har blitt beskrevet som et forsøk på uskyldig moro. Rundt fem personer ble sendt til legevakta for sjekk etter at de inhalerte pulverinnholdet. 28-åringen bak stuntet sitter nå i arresten i vente på avhør, opplyser politiet.

- Vi fikk inn melding om at en mannsperson hadde tømt et pulverapparat i Uken-teltet ved 22.30-tiden lørdag kveld. Rundt 20 minutter senere var han pågrepet, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Hans Eirik Thue til Dagbladet.

- Ikke en sikkerhetsbrist

Leder for Uken i Bergen, Mette Hole, opplyser overfor Dagbladet at gjerningsmannen ikke har tilknytning til publikum.

- Hvordan kan dette skje?

- Det har ikke vært en sikkerhetsbrist fra vår side. Konserten var nesten ferdig gjennomført da noen dessverre sørget for at konserten ble avlyst og musikkutstyret ble ødelagt. Det er leit, men det var ingen uvedkommende på scenen, så feilen ligger ikke hos oss, sier Hole.

RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes
RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes Vis mer

- Kan publikum få refundert billettene sine?

- Nei, konserten var nesten ferdig da det skjedde, og jeg tror store deler av publikum koste seg i går kveld til tross for at den måtte avlyses.

- Har gjerningspersonen tilknytning til noen av artistene?

- Dette er en politisak og jeg vil ikke uttale om hvem, men dette var altså ikke en sikkerhetsbrist fra vår side.

- Hadde backstagetilgang

Politiet i Bergen bekreftet i natt følgende:

- Han hadde tilgang til backstageområdet og var ikke en del av det ordinære publikummet, men var der fordi han hadde tilknytning til andre artister. Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sa politiets innsatsleder på stedet, Bengt Angeltvedt til Bergens Tidende, natt til søndag.

Karpe Diem, som måtte avlyse dagens konsert i Sogndal grunnet ødelagt musikkutstyr, har ingen ytterligere kommentarer til hendelsen eller hvem som står bak, men henviser til kommentaren de publiserte på sine Facebook-sider.

- Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet.

Konserten til Karpe Diem på Meieriet i Sogndal står oppført som utsolgt, og festivalstaben hadde krisemøte i natt.