2,8 millioner tv-seere kan miste TVNorge etter midnatt

Telenor og Discovery Networks i knallharde forhandlinger.

(Dagbladet): Én million husstander kan miste TVNorge, kunne Dagbladet melde denne uka.

Alle Canal Digitals kunder står i fare for å miste TVNorge, MAX, Discovery Channel, Eurosport Norge og 9 andre kanaler, dersom Telenor og Discovery Networks ikke kommer til enighet i deres pågående distribusjonskonflikt.

Discovery og Telenor sitter nå i harde forhandlinger for å unngå svarte skjermer allerede om 12 timer.

Kommer ikke partene i mål innen midnatt i kveld, kan 2,8 millioner tv-seere kan miste TVNorge og 12 andre kanaler, melder nettsida Kampanje i dag.

Harde forhandlinger Tormod Sandstø, pressesjef i Telenor, fortalte Dagbladet denne uka at striden mellom partene står om penger og mye skal Telenors kunder må betale for TVNorge og de andre Discovery-kanalene.

- Når vi forhandler, så forhandler vi på vegne av alle tv-seerne der ute, og for oss er det veldig viktig at seerne får riktig innhold til rett pris. Vår jobb er å ivareta kundenes interesser, sa han til Dagbladet.

Sandstø i Telenor sier i dag til Kampanje at de sitter i krevende forhandlinger.

Har ikke endret prisen I et blogginnlegg på TVNorges nettsider, skriver Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, at han mener Telenor kommer med uriktige påstander.

- Det siste døgnet har Telenor valgt å slynge ut en rekke feilaktige påstander om at vi framsetter helt urimelige krav i disse forhandlingene, og at de bare beskytter dere som kunder. Disse påstandene kan ikke få stå uimotsagt, skriver han.

Strømme hevder at Telenor ikke har endret prisen de betaler til TV Norge på ti år, han skriver at deres krav er at Telenor skal betale for kanalens innhold på samme nivå som andre distributører.

Håper på en løsning TV-konsernet håper imidlertid fortsatt på en løsning forteller kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery, Espen Skoland, til Dagbladet.

- Vi har fortsatt et håp om å finne en løsning før fristen går ut. Jeg kan dessverre ikke kommentere selve forhandlingene ut over det, sier Skoland.

TVNorge har de siste åra gjort det gjevt med suksesser som «Neste sommer», «Thomas Giertsen: Helt perfekt» og «71° nord - Norges tøffeste kjendis», «Alt for Norge» og «I kveld med Ylvis».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram