3 av 4 mener NRK gir valuta for lisenspengene

Statskanalens profilundersøkelse viser at lisensen står sterkt og at brukerne er fornøyd. Men NRK taper terreng på underholdningsfronten.

FORNØYD: NRKs egen undersøkelse viser at det norske folk er godt fornøyd med allmennkringkasteren. Foto: Dagbladet
FORNØYD: NRKs egen undersøkelse viser at det norske folk er godt fornøyd med allmennkringkasteren. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått eksklusiv tilgang på NRKs årlige profilundersøkelse. Den presenteres for Kringkastingsrådet torsdag klokka ni og slår fast at statskanalen fortsatt står sterkt hos det norske folk.

3 av 4 spurte mener NRK gir valuta for lisenspengene i ganske stor eller meget stor grad. 9 av 10 nordmenn mener statskanalen innfrir allmennkringkasteroppdraget.

Samtidig går NRK P1 noe tilbake i oppslutning på områder som nyheter og debatt, og NRK 1 taper mye terreng til konkurrentene når det gjelder underholdning.

- Høyest i verden NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er svært fornøyd med årets undersøkelse, og spesielt tilfreds med den høye oppslutningen rundt lisensmodellen i et år hvor kulturminister Thorhild Widvey (H) har varslet storstilt NRK-gjennomgang i Stortinget.

- Dette viser hvor sterk oppslutning lisensen har. Når 73 % sier at vi de får meget stor grad valuta for lisensen, så er det oppsiktsvekkende. Det er den høyeste oppslutningen i verden. I tillegg sier 91 % sier at vi har troverdig debatt- og samfunnsstoff, sier Eriksen.

Undersøkelsen er utført av TNS Gallup på oppdrag fra NRK og viser også at NRK går fram på nett og fremdeles er suverent best på barneinnhold og på vær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer