Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

3 kvinner - 1 suksess

Til høsten er «Kvinner på randen» tilbake på NRK, etter dundrende suksess på Victoria Teater i Oslo. Enkelte har ledd så kraftig at jentene har fryktet for hjerteattak.

- Jeg har faktisk spurt om jeg skulle ringe etter ambulanse midt under showet. Når middelaldrende menn med kulemage og høyt kolesterol ler så de hikster etter pusten, da kan man bli bekymret, sier Elisabeth Moberg.

Sammen med Marit Voldsæter og Kjersti Berge har hun stått bak det mest sette utenbys showet i Oslo siden krigen.
De trodde humoren deres var for sær og intern til å slå an. Istedet har absolutt alle de 105 forestillingene har vært utsolgt.

35000 hovedstadsborgere har stått i kø for å sikre seg billetter. Før det kom til Oslo var showet sett av 40000 bergensere.

- Hadde noen fortalt oss at det skulle ta så av før premieren på det første showet i 96, hadde vi ledd. Riktignok var vi fulle av selvtillit, men håpet strakte seg til å spille i tre uker.

Takk til Rune Larsen

Til påske er det slutt på Victoria Teater.

- Etter påske begynner vi innspillingen av en ny serie for NRK som har sendestart 10. september. Det blir det samme konseptet som sist, med noen forandringer. Men taxisjåførene og familien Trengereid blir fortsatt med, forsikrer jentene.

De avviser på det sterkeste at de blir lei hverandre.
- Når vi endelig har fri, drar vi gjerne på ferie sammen hele hurven, sier Kjersti.

- Og vi har aldri kranglet, hevder Marit.

- Bare diskutert, forklarer Elisabeth. Og så nikker de alle tre.

Romodyssé

For fire år siden begynte planene om en kabaret å gry fram, og i 1996 var det premiere på Den Stundesløse i Bergen.

«Dra til Bergen - for et gnistrende show!» rapporterte Dagbladets anmelder Annette Mürer, og trillet en sekser på terningen.
- Det var utrolig deilig å oppleve at folk skjønte humoren vår.

Den neste utfordringen blir å overgå seg selv i det nye showet, som de snart skal begynne å jobbe med.

- Ryktet forteller at det er ferdig i år 2000, men vi tror mer på 2001, sier Marit.

- Det blir en spacevariant, vår egen «2001 - en romodyssé», avslører Elisabeth til de andres fnisende overraskelse.

Hva det enn blir, morsomt blir det garantert. Og hvis du ikke greier å vente helt til 10. september med å se damene, så slå på TV-en på fredag. Da skal de dele ut Spellemannprisen i åpen klasse.

BLANDET ERFARING: Elisabeth har kunstløpbakgrunn og Kjersti koser seg på isen, mens Marit lider av «elementangst». Men på scenen er alle tre på hjemmebane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media