3 x Bremnes

Ola, Kari og Lars Bremnes er kjente musikere alle sammen. Nå har de spilt inn plate på det gamle hjemstedet sitt og står på scenen med resultatet.

Søsknene har gitt ut plate sammen før, de: Ord fra en fjord kom i 1992. Da var det til og med faren, Ole Bremnes, som hadde skrevet tekstene. På kryss og tvers mellom seg har de også bragt det Bremneske uttrykket videre til publikum. Kari og Ola ga ut Folk i husan i 1980, mens Lars og Kari har gitt ut ei plate som heter Spor.

De har særegne musikalske uttrykk alle tre, men de har det til felles å være langt fremme i den norske musikkverdenen. Kari er kanskje den som har hatt mest kommersiell suksess, med 9 soloalbum bak seg. Hun har engasjert seg i en rekke prosjekter med innhold fra flere forskjellige kunstneriske sjangre. Forestillingen Svarta Bjørn, som gikk for fulle hus, og tekstsamlingen En rød for alt det søte er eksempler på det. Både som lyriker, sceneartist og sanger er hun stemningsskapende og dyktig. «Jeg har aldri vært i tvil om at Kari Bremnes er den sterkeste kraften i denne trioen, noe hun har vist på sine tidlige solo-cd-er, plater som står meislet som en mørk og vakker kraft i norsk pophistorie.» skrev Dagbladet i anmeldelsen av søskenens plate.

Ola er komponist og tekstforfatter. Han er kjent som tolker av Petter Dass og han har blant annet satt tone til mange av sin fars dikt. Lars er popartisten blant søsknene og ble nominert til Spellemannsprisen med utgivelsen Stjernesukkertøy i 1994. Jazz, funksoul og viser står også på repertoaret.

Den nye CDen Soløye er et album i visenes navn. Låtene er vare og følsomme. Alle tre gir stemme til prosjektet, mens både Ola og Lars spiller gitar. Musikerne de har med seg er Bengt Hanssen på tangenter, Gjermund Silseth på bass og Ottar Nesjø på perkusjon. Mer informasjon om plata og konserten finner du hos Kirkelig Kulturverksted og Sandvika Teater.