30 år med trønderrock

Åge Aleksandersen, Terje Tysland og Prudence kom i 1972 med plata «Tomorrow May Be Vanished». Nå er boka om trønderrockens fedre klar. Jubileumskonsert og samleplate blir det også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kaare Skevik jr. har skrevet bok om trønderrockerne. Han var det hardtslående grunnkompet i Prudence fram til bandet ble oppløst i 1975. Da hadde vennegjengen satt seg sjøl, foreldre, venner og norsk rock på hodet ei stund.

- Venner og kjente har lenge ment at det burde skrives ei bok som tok for seg trønderrocken, men det var først da jeg jobbet i Aftenposten i 1990 at den tok form. En dag ble jeg bedt om å skrive en sak om Prudence, og om det å være ute på turné. Denne artikkelen danner basen for det som nå er blitt boka «Drunk and Happy», sier Skevik jr. da vi treffer ham over en lett frokost.

- Det var journalist Bertil Lien som var mannen bak uttrykket trønderrock, forklarer Skevik jr.

Roskilde-havet

«Endelig så vi det bølgende menneskehavet av rundt 50000 mennesker, et folkehav vi alltid hadde drømt om å få møte», skriver Skevik fra møtet med Roskildefestivalen. Disse linjene er porten inn til en fuktig og humpete reise på norske landeveier for 30 år siden. Ei bok om vennskap og galskap, mens Sæmund Fiskvik trodde på Mao. Skevik jr. skriver med en personlig og humørfylt penn. Historien er stinn av anekdoter og andre medikamenter. Blant annet om to ungtrøndere. De som tidlig på 70-tallet spiste en bit av det gamle Dagbladet. Studentene hadde kjøpt ei lita eske i Slottsparken. Eska viste seg å inneholde datidas sterke meninger i form av LSD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer