Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

30 band har mistet alt utstyr i brannen

Frykter nå for rockemiljøet i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Omlag 30 bergensband har mistet øvingslokaler, instrumenter og annet utstyr etter at gamle trehusene i Skuteviksbodene brant ned i natt.

Vokalist Kristian Stockhaus (27) i bandet Ungdomsskulen forteller til Dagbladet.no at han og de to andre bandmedlemmene har mistet utstyr til en verdi av rundt 200 000 kroner.

- Jeg ble vekket av en telefon klokken 05.00 i natt fra vokalisten i ett av de andre bandene som øver sammen med oss. Vi har alle mistet alt og står nå på bar bakke, sier Stockhaus.

Skal spille inn plate

- Det verste er at vi skal i studio i november for å spille inn vår nye plate, men nå har ikke noe sted å øve, og ingenting å øve med.

I morgentimene i dag kjempet alle tilgjengelige brannmannskaper i Bergen og omegn mot flammene i Skuteviken rett ved sentrum. Da brannvesenet fikk slokket brannen klokka 10.30, etter over fem times slukningsarbeid, var fire hus totalskadd.

Totalt 12 personer ble evakuert fra bygningene.

Store deler av byens rockemiljø har øvingslokaler her. Alt fra nybegynnere til etablerte band som Ungdomsskulen, Megaphonic thrift, Lorraine og Manheads.

BRANN: 30 band har mistet øvingslokalene sine og utstyr til flere hundre tusen kroner i brannen i Bergen natt til søndag. Foto: SCANPIX
BRANN: 30 band har mistet øvingslokalene sine og utstyr til flere hundre tusen kroner i brannen i Bergen natt til søndag. Foto: SCANPIX Vis mer

Redd for rockemiljøet i Bergen

Vokalist Stockhaus sier de nå er redde for at brannen skal ramme rockemiljøet hardt.

- Det finnes ikke mange tilgjengelige øvingslokaler i byen og når 30 band står uten utstyr og lokaler på en gang blir det vanskelig. Det er helt essensielt at man har et sted å øve sammen, sier Stockhaus som frykter for at flere band skal komme til å legge opp som følge av at de har mistet alt.

Han sier at noe av utstyret deres er forsikret, men at det helt sikkert er mye som faller utenfor.

- Vi har ikke fått klarert alt med forsikringsselskapet, men uansett vil en del utstyr som er helt uerstattelige være tapt. For eksempel har man utviklet flere ting over tid, som pedaler og liknende, mens trommisen vår har flere ulike klokker, som en gammel skipsklokke, som ikke er lett å finne igjen.

Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.

Kan du hjelpe bandene i Bergen? Send oss en epost!

image: 30 band har mistet alt utstyr i brannen
BEKYMRET: Vokalist Kristian Stockhaus (midten), trommis Øyvind Solheim og bassist Frode Kvinge Flatland i bandet Ungdomsskulen har mistet alt utstyret. Nå er de bekymret for plateinnspillinga si.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!