STRATEGI TIL SJØS: Det norske strategispillet «Naval War: Arctic Circle» ble tildelt én million kroner i årets første tildelingsrunde fra Norsk filmfond.
STRATEGI TIL SJØS: Det norske strategispillet «Naval War: Arctic Circle» ble tildelt én million kroner i årets første tildelingsrunde fra Norsk filmfond.Vis mer

3,1 millioner kroner til seks norske dataspill

Se hvilke.

(Dagbladet.no): På gårsdagens ledermøte hos Norsk filmfond ble det besluttet å tildele seks norske spill støtte på tilsammen 3,1 millioner kroner.

— Det var ny søkerrekord i denne runden. Tilfanget av gode prosjekter bare øker, og viser at regjeringens satsning på dataspill ser ut til å stimulere norske spillprodusenter, sier produksjonsrådgiver Kaja Hench Dyrlie ved Norsk filminstitutt i pressemeldingen.

Norsk strategi
Spillet som fikk mest støtte med én million kroner i årets første utdelingsrunde var «Naval War: Arctic Circle», som utvikles av Turbo Tape Games AS.

«Naval War: Arctic Circle» er et klassisk sanntids strategispill, der spillerne i nær fremtid slåss om verdensherredømme på hav og i lufta, skrives det om spillet i pressemeldingen.

Nordområdene står i fare etter at et aggressivt Russland slår til mot et NATO svekket av indre uro, og du får hjelpe til med å slå tilbake blant annet med Fridtjof Nansen-fregatten og svenskenes krigsfly SAAB JAS 39 Gripen. Spillet har tidligere fått 400.000 kroner i støtte.

Prøysen-spill
850.000 kroner gikk til Sandnes Media for utvikling av spillet «Nøtteliten går til skolen». Selskapet har erfaring med tegnefilmer basert på Alf Prøysens barneviser, og vil nå videreutvikle dette til et lek-og-lær-spill for barn.

Spillet «Sub Terra - Bound» fra Ravn Studio får et annengangstilskudd på 600.000 kroner. Tumbleweed Interactive får 300.000 for utviklingen av PS3-spillet «Umami», som beskrives som en blanding mellom «Guitar Hero» og «Super Mario».

Til slutt fikk Cannonball Consulting 250.000 kroner for sitt iPhone-spill «Plonk!», og Mediacircus E fikk 100.000 kroner for sitt «Inklings».