Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Senkveld» på TV 2

35 000 seere skiller TV 2s flaggskip og program som skal kuttes

Idrettssmell fredag kveld. 

TV-VETERANER: «Senkveld med Thomas og Harald», ledet av Thomas Numme (til venstre) og Harald Rønneberg, har blitt sendt på TV 2 siden 2003. Programmet sliter med å holde tritt med NRK-konkurrenten «Skavlan», som har hatt betraktelig flere seere så langt i høst. Foto: NTB Scanpix
TV-VETERANER: «Senkveld med Thomas og Harald», ledet av Thomas Numme (til venstre) og Harald Rønneberg, har blitt sendt på TV 2 siden 2003. Programmet sliter med å holde tritt med NRK-konkurrenten «Skavlan», som har hatt betraktelig flere seere så langt i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2s fredagsflaggskip «Senkveld med Thomas og Harald» seiler tilsynelatende i motvind for tida.

Nå på fredag var det kun 386 000 nordmenn som fulgte Thomas Numme og Harald Rønnebergs program. Til sammenlikning så over dobbelt så mange «Nytt på nytt» på NRK samme kveld.

Fredagens seertall for «Senkveld» ligger kun 35 000 over et annet TV 2-program, «Vårt lille land», som sendes søndager og er lagt på is av kanalen.

Hva er så framtiden for «Senkveld»?

- Spesiell TV-dag

Marianne Massaiu, broadcast-sjef i Mediacom, påpeker overfor Dagbladet at fredag var en spesiell TV-dag for underholdningsprogrammene på både NRK og TV 2, på grunn av sterk konkurranse fra både fotballkamp og sjakk-VM.

NESTEN «SENKVELD»-NIVÅ: Søndagens episode av «Vårt lille land» tok for seg historien til fotograf Michael Angeles (bildet). Episoden hadde nesten like mange seere som «Senkveld», TV 2s fredagsflaggskip. Foto: TV 2
NESTEN «SENKVELD»-NIVÅ: Søndagens episode av «Vårt lille land» tok for seg historien til fotograf Michael Angeles (bildet). Episoden hadde nesten like mange seere som «Senkveld», TV 2s fredagsflaggskip. Foto: TV 2 Vis mer

- «Nytt på nytt» mistet jo 30 prosent av seerne sammenliknet med forrige fredag, sier Massaiu.

Hun tror at snittet på 490 000 seere i høst er det nye normalnivået for «Senkveld».

- For ett år siden ville jeg kanskje sagt noe annet, men slik utviklingen har vært i markedet og programmet tror jeg TV 2 er fornøyde med å ligge på dette nivået.

Hun tror TV 2 gjør rett i å videreføre «Senkveld» i 2017.

- Det er få nye programmer du klarer å etablerere på 500 000 seere.

- Svak sesong

Jarle Thalberg, forhandlingsdirektør i mediebyrågrupperingen GroupM, er mer usikker på framtida til «Senkveld».

- Det er en svak sesong, og konseptet lykkes dårligere enn tidligere. Det er nok noe slitasje på programmet, sier Thalberg.

Han påpeker samtidig at «Senkveld» i flere av høstens programmer har snudd den nedadgående trenden.

Programmet der Kristian Valen var gjest og snakket ut om Aker Brygge-dramaet ble for eksempel sett av over 600 000 nordmenn, påpeker Thalberg. «Skam»-stjerna Thomas «William» Hayes dro også gode seertall.

Thalberg tror gjester som nettopp Valen og Hayes er nøkkelen til å pirre seerne.

- Mens «Skavlan» har de mest fantastiske gjestene, har «Senkveld» større utfordringer med å få større navn til å stille, mener GroupM-forhandlingsdirektøren.

Han tror også at Numme og Rønneberg har lent seg litt for mye på å ha TV 2-kollegaer i gjestesofaen.

- Det har vært en del gjenbruk av TV 2-profiler i «Senkveld». Det tror jeg ikke er veldig spennende for seerne.

Thalberg vil ikke kalle seersnittet på 490 000 for krisetall, men tror samtidig ikke at TV 2 er helt fornøyde.

- Det er svakere enn ønsket. Samtidig er det beinhard konkurranse på fredagskvelden. Det viktigste blir å få satset enda mer på «Senkveld», og få mer interessante gjester - eventuelt ta en sesong pause. Men per dags dato ser jeg ikke hvilket program som skulle gå inn som erstatning og få høyere seertall enn «Senkveld».

Fortsetter i 2017

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier til Dagbladet at de kommer til å ha Numme og Rønneberg på skjermen også til neste år.

- «Senkveld» fortsetter med full styrke i 2017. Både vi og «Senkveld-gutta» gleder oss til det, sier Dahl.

I likhet med Massaiu påpeker kommunikasjonssjefen at landskampen fredag påvirket seertallene til både TV 2 og NRK i stor grad.

- Å koble dette opp mot seertallene til «Vårt lille land», som sendes etter «Farmen» på søndagskvelden, er svært lite relevant, mener Dahl.

- «Senkveld» har et snitt på 490 000 seere i høst. Er dere fornøyde med det?

- Vi skulle selvsagt ønsket oss et noe høyere snitt, men det er fortsatt mange uker igjen og vi gjør som alltid opp status etter endt sesong, svarer Dahl.

- Jarle Thalberg i GroupM mener vi er inne i en svak sesong for «Senkveld», og tror slitasje kan være grunnen til det. Hva er deres kommentar til dette?

- Vi har fortsatt stor tro på «Senkveld» og gutta som byr på underholdning og samler Norges mest aktuelle gjester på fredagskveldene. Vi har mange fine planer for både for denne og de neste sesongene, sier TV 2-kommunikasjonssjefen.

Slitasje

I april skrev Dagens Næringsliv at nivået på seertallene til «Senkveld» ikke har vært lavere på over ti år.

STERK KONKURRENT: Jarle Thalberg i GroupM mener at NRKs Fredrik Skavlan har bedre gjester enn «Senkveld». Foto: Johan Jeppsson / UBL / NTB Scanpix
STERK KONKURRENT: Jarle Thalberg i GroupM mener at NRKs Fredrik Skavlan har bedre gjester enn «Senkveld». Foto: Johan Jeppsson / UBL / NTB Scanpix Vis mer

Eksperter Dagbladet snakket med tidligere i høst mener at seertallene avslører tegn på slitasje.

- På fredagskveldene skal TV 2 levere en halv million seere med sitt flaggskip, sa Mediacoms Marianne Massaiu i september.

Uttalelsen fra Massaiu kom etter at «Senkveld» 23. september nådde sesongens bunnivå med kun 337 000 seere.

Jarle Thalberg i GroupM sa i september at det er viktig for TV 2 at «Senkveld» leverer i høst:

- Programmet er en av TV 2s store konsepter og hvis «Senkveld» begynner å vike, er det et dårlig signal. Det har ikke TV 2 råd til nå som de allerede er inne i svært tøffe tider, sa Thalberg den gang.

BLID OG FORNØYD LITT OVER EN TIME FØR SKANDALEN: Justin Bieber (21) gjestet Thomas Numme og Harald Rønnebergs «Senkveld» under sitt norgesbesøk. 1 t og 37 min senere stormet han av scenen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer
POPULÆR GJEST: På sin facebookside la Senkveld med Thomas og Harald ut en teaser der Morten Ramm tøyser med Thomas Hayes, bedre kjent som William fra SKAM, som skal gjeste fredagens episode av Senkveld. Video: TV2 Senkveld med Thomas og Harald via Facebook Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!