35 kvinner anklager Bill Cosby for overgrep i anerkjent amerikansk magasin

Supermodeller, servitører og journalister står sammen mot det de hevder er deres felles overgrepsmann.

UT MOT COSBY: New York Magazine har snakket med 35 av kvinnene som har anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep over en periode på flere tiår. Foto: NTB Scanpix / Faksimile
UT MOT COSBY: New York Magazine har snakket med 35 av kvinnene som har anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep over en periode på flere tiår. Foto: NTB Scanpix / Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I det som skildres som «et kraftig fotoessay», bringer New York Magazine et 13 siders oppslag med 35 av kvinnene som har lagt fram overgrepsanklager mot Bill Cosby.

De første anklagene begynte å komme så tidlig som starten av 2000-tallet, og siden da har flere kvinner meldt at de også har blitt utsatt for overgrep av komikeren.

- Var USAs favorittpappa På magasinforsida vises de 35 kvinnene sittende på hver sin stol, med tittelen «Cosby: The Women», og undertittelen «Et uønsket søsterskap».

Ifølge The Guardian publiserte magasinet søndag utdrag av intervjuene med kvinnene, som både snakker ut om beskyldningene de har rettet mot veterankomikeren - og hvordan det har slått tilbake mot dem selv.

- Hør her, han var USAs favorittpappa. Å våkne halvt påkledd og voldtatt av mannen som sa han skulle elske meg som en far? Det er ganske sykt, som sier hun ble voldtatt som 17 år gammel skuespiller.

Hun gikk ut med sine anklager i 2004. Cosby er aldri blitt dømt for de angivelige overgrepene, som strekker seg mange tiår tilbake i tid, og har hele tida benektet dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer