35 kvinner anklager Bill Cosby for overgrep i anerkjent amerikansk magasin

Supermodeller, servitører og journalister står sammen mot det de hevder er deres felles overgrepsmann.

UT MOT COSBY: New York Magazine har snakket med 35 av kvinnene som har anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep over en periode på flere tiår. Foto: NTB Scanpix / Faksimile
UT MOT COSBY: New York Magazine har snakket med 35 av kvinnene som har anklaget komiker Bill Cosby for seksuelle overgrep over en periode på flere tiår. Foto: NTB Scanpix / Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I det som skildres som «et kraftig fotoessay», bringer New York Magazine et 13 siders oppslag med 35 av kvinnene som har lagt fram overgrepsanklager mot Bill Cosby.

De første anklagene begynte å komme så tidlig som starten av 2000-tallet, og siden da har flere kvinner meldt at de også har blitt utsatt for overgrep av komikeren.

- Var USAs favorittpappa På magasinforsida vises de 35 kvinnene sittende på hver sin stol, med tittelen «Cosby: The Women», og undertittelen «Et uønsket søsterskap».

Ifølge The Guardian publiserte magasinet søndag utdrag av intervjuene med kvinnene, som både snakker ut om beskyldningene de har rettet mot veterankomikeren - og hvordan det har slått tilbake mot dem selv.

- Hør her, han var USAs favorittpappa. Å våkne halvt påkledd og voldtatt av mannen som sa han skulle elske meg som en far? Det er ganske sykt, som sier hun ble voldtatt som 17 år gammel skuespiller.

Hun gikk ut med sine anklager i 2004. Cosby er aldri blitt dømt for de angivelige overgrepene, som strekker seg mange tiår tilbake i tid, og har hele tida benektet dem.

- Husker ikke at jeg la meg Tidligere supermodell Janice Dickinson har sto tidlig fram som en av kvinnene Cosby skal ha forgrepet seg på.

Hun er en av de 35 kvinnene som New York Magazine har valgt å ha med i serien.

- Neste morgen våknet jeg opp og hadde ikke på meg pysjamas, og jeg husket at før det svartnet, så hadde jeg blitt seksuelt antastet av denne mannen, har Dickinson tidligere uttalt om kvelden i 1982.

Innrømmer noen forhold Til tross for at Cosby har holdt relativt tett om hendelsene han er anklaget for, har han erkjent noen av forholdene.

Cosby innrømte i avhør tidligere i juli å ha gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon. Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekreftet han dette.

En konsekvens av anklagene mot Cosby var at bronsebyste av han ble fjernet fra Disneys fornøyelsespark i Florida.

Ett av ofrene som står fram i New York Magazine-artikkelen forteller at dette kan få liknende konsekvenser som en annen kjent sak.

- Jeg tror han kan ende opp som O.J. Simpson. Når man hører om O.J. nå, tenker man ikke: «For en flink fotballspiller.» Det kommer ikke til tankene først. Derfor kan Cosby, som var «Den flinke komikeren», bli «serievoldtektsmannen», mener Joan Tarshis.

Nettsidene til New York Magazine er for øyeblikket nede. Gawker skriver at det skal dreie seg om et hackerangrep.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer