35 ANMELDELSER: Flere jenter har anmeldt at de har blitt antastet under to festivaler i Sverige i helgen. Foto: Stefan Jerrevåg
35 ANMELDELSER: Flere jenter har anmeldt at de har blitt antastet under to festivaler i Sverige i helgen. Foto: Stefan JerrevågVis mer

35 nye anmeldelser om seksuell antasting på festivaler i Sverige.

- Den yngste av jentene er bare 12 år.

(Dagbladet): Fredag skrev Dagbladet om en illsint Zara Larsson som på sin twitterkonto gikk ut med hatmeldinger da en 20-år gammel kvinne angivelig skal ha blitt voldtatt under Larssons konsert på «Bråvallafestivalen» i Sverige.

Fredag mottok politiet ytterligere to voldtektsanmeldelser fra den samme festivalen

Én 25 år gammel mann ble fredag pågrepet i forbindelse med den ene meldingen om voldtekt, men ble løslatt av politiet etter et avhør natt til fredag.

Etter midnatt fredag fikk politiet en ny melding om enda voldtekt som skal ha skjedd etter et toalettbesøk.

ILLSINT: Zara Larsson skrev hatmeldinger på sin twitterkonto da en jente angivelig skal ha blitt voldtatt under artistens konsert i helgen. Foto: Stefan Jerrevåg
ILLSINT: Zara Larsson skrev hatmeldinger på sin twitterkonto da en jente angivelig skal ha blitt voldtatt under artistens konsert i helgen. Foto: Stefan Jerrevåg Vis mer

35 anmeldelser

Men det er ikke bare på «Bråvallafestivalen» det har vært anmeldelser. Også på gratisfestivalen «Putte i Parken» i Karlstad har det gjennom hele helgen kommet inn anmeldelser om seksuell trakassering og antasting.

- Det her er ikke greit i det hele tatt, sier Eva Högfeldt ved politiet i Värmland til Aftonbladet.

Tilsammen har det kommet inn 35 anmeldelser i løpet av hele helgen.

Angivelig skal jentene som har blitt antastet ha fortalt at de har blitt omringet av rundt åtte gutter som har tafset på dem, forteller politiet. Den yngste av jentene skal bare ha vært 12 år.

- Et mareritt

Nyhetene om hendelsene i Sverige har også nådd festival-Norge. Pressesjef for Slottsfjellfestivalen Silje Larsen Borgan kaller hendelsene for «et mareritt».

Hun forteller at festivalen i Tønsberg har tatt en rekke skritt for å gjøre festen så hyggelig og trygg den kan være.

- Vi er veldig opptatt av å jobbe for og spre gode holdninger, for til slutt er det gjester og enkeltpersoner dette handler om, sier Borgan til Dagbladet.

Sammen med politiet er Slottsfjellfestivalen en del av den nasjonale «Kjernekar»-kampanjen, som oppfordrer gjestene til å også passe på vennene sine, ikke bare seg selv.

- Man passer på vennene sine slik at de ikke blir utsatt for noe, men man passer også på at ikke vennene foretar seg noe de heller.