Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

36 minutter Rishaug

Utfordrende electronica som krever tid for å utfolde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Cage sa en gang følgende: «Hvis noe er kjedelig etter to minutter, prøv i fire. Er det fortsatt kjedelig, prøv i åtte. Så 16. Så 32. Etter hvert vil du oppdage at det ikke er kjedelig i det hele tatt.»

Alexander Rishaugs «Panorama» er drøyt 36 minutter lang, og et album i Cages ånd. Den avantgardistiske og minimalistiske electronica-scenen som Rishaug tilhører, lager utfordrende musikk som umiddelbart høres ut som lyden av det gamle modemet ditt. Eller en cd som hakker.

«Panorama» bølger mellom digital knitring og blippelyder, oppkuttede beats og behagelig ambientlydtepper, som på den vakre, ettertenksomme «Svolvær» - et potensielt lydspor til den vintermorgenen da sola vender tilbake. Dette er musikk som krever tid for å utfolde seg, og som etter nok lyttinger framstår med både puls og melodiøsitet. John Cage hadde utvilsomt et poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!