Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

364 712 meter dopapir på Quarten

Les Tones dagbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Tone Marie Jørgensen er 18 år, kommer fra Kristiansand og har skrevet Quart-dagbok for Dagbladet.no i tre år på rad.

  Dag 5:


  Tid for å få svar på et viktig spørsmål, hvordan ser det ut backstage?

  Tidlig på dagen snek jeg meg bort på Plenen, den ene av scenene på Quarten, og spurte pent om jeg fikk ta en titt bak scenen.

  Det fikk jeg.

  Men huff for et syn. Trailere, ledninger, sceneutstyr, en sliten sofa og enda slitnere scenearbeidere var det som var å finne.

  Da klokken ble 14.00 skulle jeg treffe produksjonssjef Rikard Klungeland.

  Møteplassen var ved noen toaletter, i forbindelse med at han hadde litt do-fakta å fortelle meg. 364.712 meter dopapir var brukt i løpet av festivalen, og på doene ble det produsert 1440 kilo tiss og bæsj i timen.

  I tillegg har vi ansatt 10 personer som do-personell, og de deler i dag ut 1500 lykkestener til toalettbrukere som trenger en oppmuntring, forteller Klungeland.

  Andre beregninger som er verdt å merke seg fra Quart, er at 30 000 ølbegre i gjennomsnitt er blitt pantet hver dag, og at Toffen har mottat 2393 sms\'er de siste to månedene og 11 000 e-post siden jul.

  Vandrende rundt på Quart-området traff jeg på Toffen, sjefen over alle sjefer.

  - Det er uvirkelig, men godt, at festivalen går mot slutten nå. Jeg har kommet inn i festivalmodus og klarer å kose meg nå. Mine private høydepukt i år har vært Wolfmother og Gogol Bordello, men jeg gleder meg også til Clutch i dag, sa festivalsjefen mens han hastet forbi meg.

  Jeg takket Toffen særlig for å booke Muse til Quartens siste dag. Det skulle bli mitt høydepunkt. Hadde noen tilbudt meg tusen kroner for å stå stille under årets siste konsert hadde jeg ledd av dem, ikke tale om. På tredje rad ble forventningene mine oppfylt, og jeg kan med et beroliget hjerte fortelle Toffen at vi sørlendinger fikk leke rockby uten å bli skuffa.

  Takk for i år!

FAKTA OM QUART-DOENE: 1500 dobesøkende fikk utdelt lykkestener i går.
FAKTA OM QUART-DOENE: 1500 dobesøkende fikk utdelt lykkestener i går. Vis mer
BAK SCENEN: Slik ser det altså ut.
STORFORNØYD TOFFEN: Festivalsjefen er bare fornøyd med årets Quart.
SLITNE SCENEARBEIDERE: Mange har jobbet i kulissene, og flere av dem er naturlig nok slitne.