380 millioner til U2

Det første albumet skal dekke produksjonen fra 80-tallet, og har fått tittelen «The Best Of U2 -Volume One: 1980-1990».

Albumet skal ligge i butikkene mandag 2. november, og vil følges av en spesial-CD sammensatt av b-sider. De to CDene skal også kunne kjøpes som ei pakke.

Phillips

I mai ble det klart at Seagram (kjent for whisky og underholdning) skal kjøpe U2s plateselskap, PolyGram. Alle detaljene i handelen er ennå ikke klare, men ifølge The Financial Times er det nederlandske Phillips som har spadd fram pengene til U2. Phillips eier 75% av PolyGram, men idet albumet når butikkene er det etter all sannsynlighet Seagram som hover inn profitten...

Universal og PolyGram

Seagrams plateselskap heter Universal, og ble etablert i Norge på midten av 90-tallet. De har gjort det godt i Norge og resten av Skandinavia, og sitter bl.a. med Espen Lind i sin artiststall.

Det er uklart hva som vil skje i forholdet mellom Universal og PolyGram i Norge, men etter hva dagbladet :på nettet/PULS erfarer er partene innstilt på en reell fusjon - ikke en løsning a la EMI og Virgin. Virgin er et heleid EMI-selskap, mens de opererer som to uavhengige enheter i markedet - og altså med delt ledelse.

Etter hva vi erfarer, vil det fusjonerte selskapet i Norge hete Universal - og det går definitivt mot én ledelse og ett salgsapparat.

Fusjonen er en realitet i USA, mens EU-domstolen skal ta stilling til om fusjonen strider mot reglene for fri konkurranse i Europa. Den avgjørelsen skal etter planen tas 24. oktober.