4 millioner i dusør for rapdrap

Drapsmannen til Run-DMCs Jam Master Jay er fortsatt løs. Det er slektningene leie av.

De utlover over 4 millioner kroner i dusør til den eller de som gir opplysninger som fører til at drapsmannen blir tatt.

- All hjelp vi kan få som bidrar til å løse dette er velkommen. Jeg vil ikke mordet forblir uløst, slik som med Tupac og Biggie Smalls, sier Jam Master Jays bror Marvin Thompson ifølge Aftonbladet.

Kamp om hiphop-bransjen.

Jam Master Jay ble skutt ned og drept i sitt eget studio i New York 30. oktober i fjor. Han ble 37 år gammel. Jam Master Jay var frontfigur i det legendariske hiphop-bandet Run-DMC, som ble allemannseie med sin versjon av Aerosmith-låta «Walk This Way». Bandet og Jam Master Jay regnes som en av hiphopens pionerer.

Politiet trodde først at en narkogjeld på rundt 100 000 kroner var årsaken til at Jam Master May ble skutt til døde. Men ifølge Aftonbladet tror nå flere etterforskere at drapet er del av kampen om kontroll over hiphopbransjen i USA.

Drepte rappere:

RANDY «STRETCH» WALKER

Det første kjente drapet på en rapper var henrettelsen av Randy Walker i november 1995. Walker, som blant annet turnerte med Tupac Shakur, ble skutt fra en bil i Queens, New York.

TUPAC SHAKUR

En av hiphopens aller største stjerner ble skutt i bilen i Las Vegas etter en boksekamp mellom Mike Tyson og Bruce Seldon 7. september 1996. Han ble 25 - overraskende nok, mener mange.

NOTORIOUS B.I.G.

Christopher Wallace ble skutt ned og drept i L.A. etter en bransjefest 9. mars 1997, 24 år gammel. Sammen med drapet på Tupac har dette vært det desidert mest omtalte. Det er utgitt

flere bøker og filmer om drapene. Drapene er fremdeles uoppklarte.

BIG L

I februar 1999 ble Lamont «Big L» Coleman skutt med ni skudd mens han var ute og gikk en tur i nabolaget i Harlem, New York. Det ble hans siste tur.

FREAKY TAH

Bare en måned etter drapet på Big L ble rapperen Raymond Rogers, bedre kjent som Freaky Tah i the Lost Boyz, drept utenfor et hotell i Queens, New York.

<B>PIONER:</B> Jam Master Jay (Jason Mizell) var en hiphopens pionerer. Han ble skutt ned og drept, 37 år gammel.