Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skam» solgt til Danmark

40 000 dansker så «Skam» i helgen - nå er serien solgt til Danmark

Det bekrefter NRK overfor Dagbladet.

POPULÆRT: Første episode av sesong 3 Skam ble sett av 40 000 dansker, forteller NRK. Foto: NRK
POPULÆRT: Første episode av sesong 3 Skam ble sett av 40 000 dansker, forteller NRK. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en knallgod fiksjonsserie som når ut til ungdommen, slik også DR3 gjør. Serien er dønn ærlig, på den måten passer «Skam» veldig godt med vår profil, sier DR3s kanalsjef, Steffen Raastrup til DR mandag.

Populariteten til NRKs «Skam» har begynt å spre seg utover landegrensene, og i Sverige og Danmark har ungdomsserien fått et solid fotfeste.

I dag ble det bekreftet at Danmarks Radio, Danmarks rikskringkaster, har kjøpt rettighetene til å vise programmet. «Skam» skal vises på DR3.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Ifølge NRK strømmet hele 187 000 danske IP-adresser «Skam» i september for å se de to foregående sesongene av suksesserien, men Raastrup tror fortsatt «Skam» har relevans hos det danske publikummet.

- Den har selvfølgelig fått en del omtale i Danmark, men vi ønsker å spre serien ytterligere. Jeg tror Skam har stort potensiale selv om mange har besøkt NRK for å se den, fortsetter kanalsjefen.

Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, bekrefter salget overfor Dagbladet og forteller at 40 000 dansker så første episode av sesong 3 i løpet av helgen. Hele episoden ble lagt ut fredag kveld.

- Vi lager «Skam» for et ungt, norsk publikum som har vært sultefora på historier fra virkeligheten som de kan kjenne seg igjen i. Det er et stort bonus at så mange dansker også digger «Skam», og at de har oppdaget det via NRKs egne plattformer. Smaker jo litt moderne TV-historie av det her, sier Moslet til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!